ye-logo.v1.2

Біля хмельницького управління СБУ встановили пам’ятний знак вбитим під стінами Героям України

Суспільство 3003
Відтепер біля управління СБУ  ще одне місце пам
Відтепер біля управління СБУ ще одне місце пам'яті Героїв України . Фото: Володимира ГОРДИНСЬКОГО

Камінь із табличкою, на якій викарбувані прізвища Людмили Шеремет та Дмитра Пагора, встановили минулого тижня.

Раніше представники служби Безпеки України повідомляли, що не встановлюватимуть жодних пам’ятних знаків на приміщенні, адже це не те місце, де варто вшановувати пам’ять.

За словами керівника УСБУ у Хмельницькій області Анатолія Будовіцького, місце, де встановили пам’ятний знак, компромісне, адже це не приміщення управління і разом із тим - саме там відбувалися ті «гарячі» події 2014 року, де загинуло двоє людей, нині – Героїв України.

«Камінь із табличкою, на якій викарбувані прізвища вбитих біля СБУ Людмили Шеремет та Дмитра Пагора, встановили за кошти управління Служби Безпеки України. Ми розглядали різні варіанти, і вирішили, що можна встановити пам’ятний знак, щоб він був і не на приміщенні, і разом з тим, щоб була можливість підійти, покласти квіти, чи іншим чином вшанувати пам’ять людей», – каже Анатолій Будовіцький.

Анатолій Миколайович каже, питання встановлення пам’ятного знаку вивчили скрупульозно. Зазвичай, його встановлюють на місці проживання, навчання чи роботи. Так, у Хмельницькому в пам’ять Людмили Шеремет, на будинку, де вона проживала, встановлена меморіальна дошка, а на Чемеровеччині, батьківщині Дмитра Пагора, окрім пам’ятної дошки на навчальному закладі, його ім’ям названа ще й вулиця.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую