ye-logo.v1.2

Дорожники пояснили, чому на Хмельниччині знову можуть ремонтувати дороги в листопаді-грудні

Економіка 2190
Торік із держбюджету на ремонт доріг Хмельницької області витратили 128 мільйонів. Якою буде сума в 2016 році й досі невідомо
Торік із держбюджету на ремонт доріг Хмельницької області витратили 128 мільйонів. Якою буде сума в 2016 році й досі невідомо. Фото: з архіву

Виявляється, ще й досі невідомо, скільки грошей виділять з держбюджету на ремонт автошляхів.

У цьому році, як і минулого, може статися так, що дороги в нашій області ремонтуватимуть не навесні-влітку, коли погода сприяє, а восени, а той і взимку. Причина – Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області й досі не знає обсягів фінансування.

«Поки немає фінансового плану, не знаємо і обсяги фінансування, - каже перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Станіслав Вінський. - Кабінет Міністрів передбачає виділити 104 мільйони гривень на поточний та середній ремонт доріг. Та це поки, так би мовити, віртуальна сума. Адже вона не виділена. Однак ми вже робимо документацію, оголошуємо торги, щоб потім було простіше».

План фінансування затверджує Міністерство фінансів. Але спочатку обсяги фінансування на дорожнє господарство має затвердити бюджет комітет Верховної Ради України. Дорожники кажуть, що в парламентарі ще навіть не розглядали це питання. Тому, коли і скільки грошей підуть на ремонт наших доріг – невідомо.

«Якщо ми в квітні розпочнемо торги, а процедура ця може розтягнутися на три місяці, то на виконання робіт можемо вийти лише десь в липні-серпні. А скільки в нас сезону для виконання робіт? Ось потім і будуть говорити, що в нас ремонтують дороги в жовтні-листопаді, а то й в грудні, - розмірковує Станіслав Вікентійович. - Що робити? Чекати на план, який може бути наприкінці квітня чи в травні? Минулого року ми постанову Кабміну отримали аж в червні. Але ж постанова – це ще не гроші, а наміри про можливе виділення коштів».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую