clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

«Ледача» лазанья з лавашем

Такий варіант і бюджетніший, і смакує навіть краще, ніж класична лазанья із пастою.

Такий варіант і бюджетніший, і смакує навіть краще, ніж класична лазанья із пастою.. Фото: автора

Неймовірно смачна, ніжна, соковита й ситна страва, яка абсолютно не поступається своїй класичній «сестричці» із пастою.

Лаваш просочується соусом, запікається до апетитної скоринки. При цьому, він чудово тримає форму й виходить справжній листковий закритий пиріг!

Інгредієнти:
Упаковка тонкого лаваша (2 листки), 200 г твердого сиру (бажано «Пармезану», але згодиться й «Маасдам»; у мене саме останній).
Соус «Болоньєзе»: 500 г курячого фаршу, 2 цибулини, велика морквина, 2-3 помідори у власному соку, 2 ст. л. томатної пасти або кетчупу, сіль, перець, дрібка цукру, прянощі (базилік, орегано), 2 ст. л. оливкової олії.
Соус «Бешамель»: 500 мл молока, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. борошна (з гіркою), дрібка мускатного горіха, сіль, цукор, білий мелений перець.

Приготування:
Соус «Болоньєзе»: обсмажити на сковорідці на оливковій олії цибулю, нарізану кубиками та моркву, натерту на тертці.

Коли овочі спасеруються, додати курячий фарш.

Додати спеції, томати у власному соку (в мене заморожене томатне пюре без шкірки та насінинок) і томатну пасту (якщо у вас свіжі помідори — почистити від шкірки й подрібнити в блендері). Тушкувати на маленькому вогні близько 15-20 хвилин.


Соус «Бешамель»: у сотейнику із товстим дном на розтопленому вершковому маслі обсмажити борошно. Повільно, при постійному перемішуванні, додати молоко. Приправити прянощами й, постійно помішуючи, тушкувати соус до загустіння (10-15 хвилин).


Лаваш розрізати ножицями за розміром форми. У вас має бути якмінімум 5 заготовок.


Змастити форму для запікання невеликою кількістю «Бешамелю».

Зверху листок лаваша. Викласти на них соус «Болоньєзе».


Потім змастити соусом «Бешамель».


Посипати трішки тертим сиром.


Так повторити 5-6 разів. Зверху накрити останнім шматком лаваша, підігнувши краї донизу. Полити «Бешамелем», густо посипати тертим сиром.


Запікати в розігрітій до 200ºС духовці протягом 30-40 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такий варіант і бюджетніший, і сподобався моїй сім’ї більше, ніж лазанья із пастою. Така страва ніби легша, соковитіша. Готується швидко, а ще швидше з’їдається. Можна експериментувати з начинкою. Овочі підійдуть будь-які. Дуже смачно додавати гриби.

Як готувати класичну лазанью, дивіться тут.
 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 06.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.08
26.13
27.99
28.03
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31