ye-logo.v1.2

Пристрасть, фантазії та реальність на сцені. Хмельничан запрошують на еротичний фарс

Афіша 2521

У театрі Старицького відбудеться прем'єра вистави «Великодушний рогоносець».

Художній керівник театру Анатолій Пундик переконує, що такої вистави на нашій сцені ще не було. Еротика, глибокий психологізм, гумор, пластика, розкішний музичний супровід, нове звучання оркестру...
«П'єса Кроммелінка «Великодушний рогоносець» — непроста, небанальна, висока література, сповнена глибинним психологізмом. Вона дає можливість спробувати новий стиль, новий спосіб перебування акторів на сцені. Вона еротична, але витончено еротична, а не вульгарна. Такого ми ще ніколи не робили в театрі, - запевняє пан Анатолій. - Її сила в тому, що — кожен на своєму рівні знайде щось для себе: хтось захопиться сюжетом, хтось побачить глибокі метафори».
«Великодушний рогоносець» — вистава про стосунки між чоловіком і жінкою, про пристрасть і ревнощі, про конфлікт між фантазіями та реальним життям. Поета Бруно (Олександр Віт) і його дружину Стеллу (Катерина Власенко) об'єднує шалене кохання. Однак згодом чоловік починає підозрювати кохану в невірності. Його багата уява живить думки і призводить до того, що пристрасті беруть верх над здоровим глуздом...
Велика увага приділена музичному супроводу. Оркестр тут не доповнює дію, а є повноцінним учасником вистави, також будуть задіяні вокалісти. Спеціально для «Великодушного рогоносця» для оркестру придбали сучасне музичне обладнання, яке дозволить йому зазвучати по-новому.
«Було дуже цікаво працювати над музичною частиною, - каже диригент оркестру Леонід Деркач. - Ми додали нові інструменти: кнопковий акордеон, синтезатор, гітару, бас-гітару, використали спеціальні приставки до інструментів».

На думку Анатолія Пундика, який працював не лише над постановкою вистави, а й над сценографією, робота над «Великодушним рогоносцем» принесла молодим акторам колосальний досвід.


Виконавці головних ролей Олександр Віт та Катерина Власенко.

«Роль на півсотні сторінок тексту, і тексту непростого... Психоемоційний стан теж зовсім новий, - каже художній керівник театру. - Думаю, актори зрозуміли щось суттєве про свою професію».
Це підтвердив і виконавець головної ролі артист Олександр Віт.
«Робота над виставою триває енний місяць, і за цей час здобуто багато професійних знань. Ці репетиції — по суті, навчальний процес, заняття з акторської майстерності. Звісно, я не переший рік працюю в театрі і маю досвід, однак ця вистава розкриває нові можливості», - каже актор.


«Вистава дозволяє кожній жінці задуматися на рахунок клятв, які вона дає перед Богом, коли бере шлюб. «У горі і радості» — серйозні слова. Одна справа, коли у чоловіка нежить, інша — коли він буквально сходить з розуму. І тут важливо вирішити для себе, як бути далі», - розповідає виконавиця головної жіночої ролі Катерина Власенко.
Прем'єрні покази еротичного фарсу «Великодушний рогоносець» заплановані на 10, 17 та 20 квітня у Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. Старицького (вул. Соборна, 60). Початок о 18.30, квитки: 30-80 грн. Телефон каси: 65-59-25.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую