ye-logo.v1.2

До Хмельницького з'їхалися музиканти з усієї України на конкурс “ProArt”

Афіша 2290

Конкурс стартував 5 квітня і триватиме шість днів. Переможець зіграє на великій сцені з симфонічним оркестром.

Учасниками конкурсу є понад 50 музикантів із 10 міст України.
Конкурсанти змагатимуться у номінаціях — фортепіано, скрипка, віолончель, та за груповими категоріями — дебют, молодша, середня і старша групи віком від 10 до 25 років. Головна нагорода у кожній номінації - зіграти сольний концерт разом із симфонічним оркестром.

Музичні змагання раніше досить часто відбувалися в Хмельницькому та з часом ця традиція зникла.
«Ми хотіли відродити конкурсні традиції, які були в Хмельницькому. В нас проходили дуже потужні непересічні події - міжнародний конкурс “Золота осінь”, відбір до конкурсу піаністів в Італії та Всесоюзного конкурсу піаністів, який відбувався в Москві», — розповідає Тарас Малик, виконавчий директор конкурсу, художній керівник Хмельницької обласної філармонії. 

Журі Всеукраїнського конкурсу очолив голова Національної спілки композиторів України Ігор Щербатюк. Він пообіцяв, що разом із колегами буде максимально об'єктивним у відборі переможців.
«Жюрі у нас дуже високого класу і вони зможуть розрізнити де талан, а де сценічне хвилювання. Взагалі конкурс — це стимул для дітей і дорослих музикантів. Конкурсна система була і буде для музикантів одним із етапів професійного росту», — кажу Ігор Щербатюк.  

Наступного року географію планують розширити до міжнародного рівня. Більше того, залучити кошти Швейцарського фонду підтримки молодих музикантів.

За словами генерального директора Хмельницької обласної філармонії Олександра Драгана, Швейцарці зголосилися допомогти фінансово і підтримати українських молодих музикантів.
«Їх зацікавила наша ідея, формат конкурсу та підхід до організації і, сподіваємося, що на наступний рік ми вже будемо проводити конкурс спільно зі Швейцарським фондом підтримки молодих музикантів», — каже Олександр Драган.

Конкурс триватиме з 5 по 10 квітня. Гала-концерт та нагородження переможців відбудеться 10 квітня (неділя) об11.00, у великому залі філармонії.

Наталя ГАРМАТЮК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую