ye-logo.v1.2

Антимонопольники рекомендували хмельницьким газовикам припинити зловживання

Суспільство 2261
У заявах-приєднання, які хмельничани отримали ще на початку цього року, вже були заповнені відповіді
У заявах-приєднання, які хмельничани отримали ще на початку цього року, вже були заповнені відповіді. Фото: з архіву

Ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем містить бланк заяви-приєднання.

«Хмельницькгаз збут», за повідомленням прес-служби Хмельницького обласного відділення Антимонопольного комітету України, товариство всупереч законодавству нав'язувало споживачам спосіб оплати за надані послуги – лише за виставленими рахунками.

Відповідно до Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам розрахунки споживача здійснюються за рахунками та/або квитанціями абонентської книжки постачальника. Спосіб оплати має бути визначений споживачем в заяві-приєднанні. Однак бланк заяви-приєднання, що розсилало ТОВ «Хмельницькгаз збут» споживачам, в частині проведення оплати за надані послуги лише за виставленими рахунками, не відповідав затвердженій типовій формі заяви-приєднання, оскільки передбачав лише один варіант відповіді - «Так», а типова форма передбачає два варіанти – «Так»/«Ні».

Антимонопольники рекомендували газовикам припинити дії з ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем.

Нагадаємо, ще в січні цього року багато хмельничан отримали вже заповнені «Заяви -приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам». «Цю заяву треба підписати та передати нам зручним для споживача способом, - заявила Олександра Панькеви, директор ТОВ «Хмельницькгаз збут». – Договір є публічним, а тому, якщо споживач використовує газ, він автоматично погоджується з умовами угоди та є нашим споживачем. Тобто, якщо споживач не поверне нам заяву-приєднання, але зробить оплату, то він автоматично стане нашим споживачем».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую