ye-logo.v1.2

У Славуті земельники незаконно передали у власність14 гектарів лісів

Кримінал 1749
Прокуратура: Жодних рішень про вилучення земельних ділянок у держпідприємства не приймалось, із земель державної власності вони не вилучались
Прокуратура: Жодних рішень про вилучення земельних ділянок у держпідприємства не приймалось, із земель державної власності вони не вилучались. Фото: karpatskijobjektiv.com

Унаслідок зловживання чиновників державної власності вибули лісові землі вартістю понад півмільйона гривень.

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено факт зловживання службовим становищем службовими особами Головного управління Держземагенства у Хмельницькій області та його підрозділу у Славутському районі. Зокрема виявлено, що з державної власності незаконно вибули землі лісогосподарського призначення.
Як повідомляє прокуратура Хмельницької області, ще минулого року було затверджено проекти землеустрою та надано у власність 8 громадянам земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства із земель сільсьгосппризначення. Згодом, на підставі цих наказів громадяни оформили право власності на землі.
”Як з’ясувалось, згадані земельні ділянки, загальною площею майже 14 гектарів та вартістю понад 500 тисяч гривень, перебувають у постійному користуванні ДП «Славутське лісове господарство». Жодних рішень про вилучення земельних ділянок у держпідприємства не приймалось, із земель державної власності вони не вилучались, що свідчить про незаконність їх передання у приватну власність” - йдеться на сайті обласної прокуратури.
Місцева прокуратура зареєструвала кримінальне провадження та розслідуванням справи займатиметься Славутський поліції.
“Наразі судом задоволено один із восьми пред’явлених позовів прокуратури та зобов’язано повернути частину земель - ділянку площею 2 га, у розпорядження держави як земель лісового фонду” - говорить керівник місцевої прокуратури Іван Комар. 

Наталя ГАРМАТЮК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую