ye-logo.v1.2

Справа в’язнів-утікачів: суд розпочався

Кримінал 2940
Усім шістьом втікачам загрожує чималий термін ув’язнення
Усім шістьом втікачам загрожує чималий термін ув’язнення. Фото: з архіву

У Хмельницькому міськрайонному суді розпочали розгляд справи стосовно шістьох чоловікв, які минулого року втекли з-під конвою.

Наймолодшому, на момент втечі, було 19 років, найстаршому – 41. Один із них – Роман Гадзіна, взагалі став відомим на всю України, оскільки переховувався від правоохоронців більше двох місяців.

Нагадаємо, 25 липня минулого року в районі станції Скибневе, що неподалік села Розсоша Хмельницького району, з потягу, яким конвоювали в'язнів, втекли шестеро осіб. Роззброївши та поранивши конвоїрів, в'язні прихопили з собою два пістолети Макарова. Найдовше «бігав» Роман Гадзіна, якого затримали 8 жовтня в Чемеровецькому районі.

Тепер усі втікачі – на лаві підсудних. Хмельницький міськрайонний суд розпочав слухання справи по обвинуваченню усіх затриманих, яким «світить» різний термін ув’язнення. Найбільший – Романі Гадзіні. «За посягання на життя правоохоронного органу передбачено покарання від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення», - каже Алла Плінська, прес-секретар Хмельницького міськрайонного суду. А ще Романа Гадзіну, як і решту затриманих обвинувачують не лише у втечі з-під варти та незаконному поводженні зі зброєю, а й у крадіжках. Адже поки він переховувався на Чемеровеччині, за версією слідства, встиг скоїти декілька крадіжок.

Суд лише приступив до розгляду справи, а тому коли поставить крапку в ній, поки що спрогнозувати важко.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую