ye-logo.v1.2

Хмельничани розповіли, чи задоволені якістю роботи судів

Суспільство 2481
Подолян запитали про роботу суддів
Подолян запитали про роботу суддів. Фото: economics.lb.ua

Понад 75% опитаних позитивно оцінили роботу апеляційного суду.

 Якість роботи судів Хмельницької області варіюється від 3,9 до 4,7 балів за 5-ти бальною шкалою. Такі результати оприлюднено в рамках проекту «Опитування громадян щодо їх задоволеності якістю функціонування судів Хмельницької області». Як повідомляє прес-служба апеляційного суду, опитування реалізовувала громадська організація «Подільська правозахисна фундація».

Відвідувачів запитували, чи задоволені вони якістю роботи судів та чи довіряють загалом судовій системі України. Опитування провели в Апеляційному суді, Господарському суді Хмельницької області, Хмельницькому окружному адміністративному і районних судах Хмельницької області.

Щодо роботи апеляційного суду, то понад 75% відвідувачів позитивно оцінили його роботу, 91,4% усіх опитаних стверджували, що для судді було характерним виявлення неупередженості та незалежності, 93,4% респондентів підтвердили належну підготовку судді до справи та знання обставин справи, а 94% - підтвердили обґрунтованість рішень.

На думку опитаних, аби покращити якість роботи судів, потрібне дотримання принципу законності, незалежності та неупередженості, рівності сторін при здійсненні правосуддя, всебічне дослідження доказів, систематичне підвищення кваліфікаційного рівня працівників, а також збільшення фінансування.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую