Гаряча тема:
- Війна
Реберця, приготовані за цим рецептом, виходять пікантними, ніжними й ароматними. Разом із тим, приємну кислинку дає ткемалі, а цибулька та мед — трохи солодкуватий присмак. Як гарнір до такого м'яса чудово підходить овочевий салат, із заправкою з зелені й часнику.
Інгредієнти:
500 г свинячих ребер, 1 ст. л. меду, 4 ст. л. соусу ткемалі (у мене домашній, приготований за цим рецептом), сіль, суміш перців, паприка, мускатний горіх, 200 г чорносливу з кісточкою, 2 великі цибулини, 3-4 зубки часнику, лавровий листок.
Приготування:
Ретельно промити реберця й обсушити їх за допомогою кухонного рушники або паперових серветок. Змішати мед із соусом ткемалі, сіллю, спеціями та перцем. Ретельно змастити реберця приготованим соусом й залишити маринуватися на 30 хвилин.
Потім обсмажити реберця на сковорідці (олії наливайте мінімальну кількість, адже реберця жирні й почнуть «віддавати» власний жир).
Цибулю нарізати півкільцями, часник - подрібнити.
Скласти м'ясо в глибокий вогнетривкий посуд, бажано у чавунний казанок. Зверху покласти попередньо промитий окропом чорнослив. Додати овочі й лавровий листок у казанок до ребер.
Залити все овочевим бульйоном або простою водою (приблизно 200-250 мл). Розігріти духовку до 180ºС. Запікати реберця приблизно годину.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: