clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Реберця з чорносливом, запечені з медом та соусом ткемалі

Фруктові кислоти ткемалі чудово маринують м’ясні волокна

Фруктові кислоти ткемалі чудово маринують м’ясні волокна. Фото: автора

Фруктові кислоти ткемалі чудово маринують м’ясні волокна, даруючи страві м’якість та неймовірну соковитість.

Реберця, приготовані за цим рецептом, виходять пікантними, ніжними й ароматними. Разом із тим, приємну кислинку дає ткемалі, а цибулька та мед — трохи солодкуватий присмак. Як гарнір до такого м'яса чудово підходить овочевий салат, із заправкою з зелені й часнику.

Інгредієнти:
500 г свинячих ребер, 1 ст. л. меду, 4 ст. л. соусу ткемалі (у мене домашній, приготований за цим рецептом), сіль, суміш перців, паприка, мускатний горіх, 200 г чорносливу з кісточкою, 2 великі цибулини, 3-4 зубки часнику, лавровий листок.

Приготування:
Ретельно промити реберця й обсушити їх за допомогою кухонного рушники або паперових серветок. Змішати мед із соусом ткемалі, сіллю, спеціями та перцем. Ретельно змастити реберця приготованим соусом й залишити маринуватися на 30 хвилин.


Потім обсмажити реберця на сковорідці (олії наливайте мінімальну кількість, адже реберця жирні й почнуть «віддавати» власний жир).

Цибулю нарізати півкільцями, часник - подрібнити. 

Скласти м'ясо в глибокий вогнетривкий посуд, бажано у чавунний казанок. Зверху покласти попередньо промитий окропом чорнослив. Додати овочі й лавровий листок у казанок до ребер.

Залити все овочевим бульйоном або простою водою (приблизно 200-250 мл). Розігріти духовку до 180ºС. Запікати реберця приблизно годину.

 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 08.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26
27.88
27.93
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31