ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Подружжя Лук’яненків із Кам’янець-Подільського захопилися виготовленням натуральних цукерок, хлібців та казинаків

11 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3052
Перелічити всі смаколики, які виготовляють Анастасія та Едуард Лук’яненко просто нереально.
Перелічити всі смаколики, які виготовляють Анастасія та Едуард Лук’яненко просто нереально. Фото: Олени Щегельської

Молоді люди займаються природним органічним землеробством та всіляко намагаються зберегти дари, які дає нам природа

Мармеладні цукерки, енергетичні кульки з сухофруктів та горіхів, лляні солоні та солодкі вівсяні хлібці, кокосові та кунжутні казинаки, горіхово-полуничне печиво, гарбузові чіпси та навіть вареники з пастили... Перелічити всі смаколики, які виготовляють Анастасія та Едуард Лук’яненко просто нереально. Всі рецепти ексклюзивні та авторські. А сировину подружжя використовує лише натуральну, яку вдалося виростити власноруч без застосування «хімії».
«Ми пропонуємо повернутися до витоків, від яких нас так старанно відводять, і згадати те, що дарунки Матінки Землі щедрі та хлібосольні, — каже Анастасія Лук’яненко. — Так ми практично відмовилися від маринування та консервації й практично весь зібраний урожай засушуємо. Особливо смачними виходять в’ялені томати, вишня, черешня, полуниця. Дітям подобаються чіпси з кабачків та гарбуза. Ми навіть хліб замінили на домашні хлібці. Для їх виготовлення передусім потрібно проростити льон та насіння. Насінинки промити, залити водою так, щоб вода ледь покривала їх. Залишити на добу при 20-22ºС. Коли насіння набухне й рідина повністю вбереться — матеріал готовий. Перед використанням його слід ще раз ретельно, але обережно промити.

Особливо смачними виходять вёялены томати.


Окрім пророщених зерен, хлібці складаються з овочів: моркви, пастернаку, селери, гарбуза тощо. Дуже цікаві з морською капустою, на смак, як з рибою. Корисні хлібці з розторопші — вони очищають кров і печінку. Можна додавати спеції, але також лише натуральні: зіру, куркуму, духм’яний перець, коріандр, кумин, часник, цибулю тощо. Сіль краще брати морську, вона корисніша.


Домашні хлібці та казинаки — чудова альтернатива різним сухарикам, крекерам і печиву.

Гарний варіант перекусу і сухого пайка в школу. Однокласники нашої доньки завжди із нетерпінням чекають на «нову партію».
«Для сушіння підходять сушарки, які мають посередині отвір, через який циркулює повітря, — ділиться Едуард Лук’яненко. — Але можна й у духовці. В останньому випадку потрібно дуже ретельно стежити за температурою. Всі сухофрукти, хлібці, корисні цукерки сушаться при температурі 50ºС. Лише тоді в плодах, фруктах та ягодах зберігають всі цілющі властивості та вітаміни. Час приготування — приблизно доба. Хлібці слід викладати шаром в 1 см спочатку на поліетилен. Потім, коли паляничка зверху підсушиться, її слід перевернути й знати плівку. Продовжувати сушити вже без неї".

Готові хлібці мають бути хрумкими та крихкими, як чіпси.


«Наша дитина дуже полюбляє цукерки з абрикосом. Каже, що вони дуже схожі на «Рафаелло», але я б сказала, що смак відрізняється, — розповідає пані Анастасія. — До їх складу також входить мигдальний горіх, чорнослив, курага, родзинки, кокосова стружка. Особисто мене просто підкорили енергетичні кульки. Поєднання смаку калини з апельсиновим соком і олією абрикосових кісточок просто «підривають» наші смакові рецептори».

Домашні цукерки трохи нагадують "Рафаело".

З фруктової пастіли виходять смачні дієтичні вареники.
 

порадник, хлібці, сухофрукти, казінаки, домашні цукерки, Кам`янець-Подільський, кам`янчани, подружжя Лук`яненків

Коментарі:

  Так  Ні, дякую