ye-logo.v1.2

На Хмельниччині браконьєри впіймали півтисячі карасів майже на 10 тисяч гривень

Кримінал 2344
Правоохоронці відкрили кримінальні провадження
Правоохоронці відкрили кримінальні провадження . Фото: hm.npu.gov.ua

У порушників вилучили дерев’яний човен і риболовецькі сітки, довжиною більше 150 метрів.

 За тиждень у Летичівському районі працівники поліції зафіксували два факти браконьєрства на Щедрівському водосховищі річки Південний Буг.

“8 квітня на водосховищі виявили двох жителів села Горбасів, які на човні за допомогою спеціальних сіток здійснювали незаконний вилов риби. Під час огляду місця події у правопорушників вилучили дерев’яний човен, мотор до нього, риболовецькі сітки загальною довжиною більше 150 метрів і близько півтисячі карасів на загальну суму 8 364 гривні”, - повідомляє прес-служба поліції.

А вже сьогодні, 14 квітня, на тому ж водосховищі правоохоронці виявили ще одного браконьєра, жителя села Марківці. У чоловіка вилучили дві риболовецькі сітки загальною довжиною 170 метрів та близько сотні рибин коропа та карася на загальну суму більше 2, 5 тисяч гривень.

В обох випадках правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую