ye-logo.v1.2

Тендер на ямковий ремонт доріг: фірма нардепа програла?

Економіка 3431

Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області провела тендер на експлуатаційне утриманню автодоріг державного та місцевого значення.

Два лоти і чотири учасники. Сьогодні, 14 квітня, в Службі автомобільних доріг Хмельницької області розкрили конкурсні пропозиції фірм, які надали документи на участь у торгах по експлуатаційному утриманню автодоріг державного та місцевого значення.

Лот номер 1 - ямковий ремонт покриття асфальтобетоном доріг державного значення. На нього претендували два підприємства - ТОВ «Грант Дорбуд», кінцевим бенефіціарним власником якого є мешканець Наркевичів Волочиського району Грант Карапетян, та «Хмельницьке ШБУ-56», кінцевим бенефіціарним власником якого є Галина Ставчанська з Чернівців.

Лот номер 2 - ямковий ремонт покриття асфальтобетоном доріг місцевого значення. На нього також знайшлося два претенденти. Це державна структура «Хмельницький облавтодор» та приватна – ПП «Аграрна компанія 2004», кінцевим бенефіціарним власником якого є народний депутат України Сергій Лабазюк.

«Грант Дорбуд» запропонували відремонтувати дороги за 4 мільйони 122 тисячі та 336 гривень. Натомість конкуренти з підприємства «Хмельницьке ШБУ-56» надали дешевшу пропозицію – 4 мільйони 60 тисяч та 776 гривень.

У «суперечці» за ремонт ям на місцевих дорогах, пропозиція «Хмельницького облавтодору» становила мільйон 612 тисяч та 998 гривень. «Аграрної компанії 2004» - майже 1,97 мільйони.

Утім, це ще не означає, що переможцями тендеру стали «Хмельницьке ШБУ-56» та «Хмельницький облавтодор». За словами першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Станіслава Вінського, в конкурсної комісії є до 20 днів, аби вивчити усю технічну документацію учасників торгів. «Маю розглянути, чи враховані наші фізичні обсяги робіт, які передбачені тендерним завданням. Бо ціну можна скинути, а паралельно з нею і зменшити обсяг робіт. То така пропозиція нам не потрібна», - пояснив пан Вінський.

Які ж саме дороги ремонтуватимуться? «Це не є об’єкт, а експлуатаційне утримання. Тобто, це ямковий ремонт на дорогах місцевого та державного значення, потреба якого виникає в процесі експлуатації», - зауважив Станіслав Вікентійович. Тобто, за ці гроші переможці тендеру зможуть латати ями, фактично, по всій області.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую