clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Шоколадно-м'ятні брауні – ідеальне тістечко до чаювання

Ці тістечка настільки смачні, ніжні й незвичайні, що будь-які слова просто тьмяніють.

Ці тістечка настільки смачні, ніжні й незвичайні, що будь-які слова просто тьмяніють. . Фото: автора

Прошарок м'ятного сиру в оксамитовому шоколадному обрамленні – це надзвичайно смачно.

Описувати брауні, рецепт яких колись прийшов до нас із США – справа невдячна. Вони настільки смачні, ніжні й незвичайні, що будь-які слова просто тьмяніють. Саме ці брауні – одні з моїх улюблених. Підгледіла рецепт їх приготування колись давно на одному з кулінарних форумів. Потім пекла безліч разів і тістечка завжди виходять ідеально. Поєднання м’яти з шоколадом пречудове. Залишається лише заплющувати очі, блаженно муркотіти та готувати їх знову і знову).


Інгредіени:
Тісто: 4 яйця, 300 г цукру, 150 г вершкового масла, 6 ст. л. какао, 320 г борошна, дрібка солі, 2 ч. л. розпушувача, ванільний цукор, 1-2 ст. л. коньяку.
Начинка: 200 г сиру (9% жирності), 40 г цукру, листя м'яти з 6-7 гілочок.

Цукрово-м'ятна глазур: 200 г цукрової пудри, 4-5 ст. л. молока, м'ята – листя з 3-4 гілочок, кілька крапель зеленого харчового барвника (я не додавала, колір і так був зелений, і, що головне, повністю натуральний!), 2-3 ст. л. м'ятного лікеру або сиропу (за бажанням).


Приготування:
Квадратну форму (у мене 20х30 см) встелити пергаментним папером і злегка змастити маслом. Духовку розігріти до 175°С.
Для тіста: збити яйця, цукор і ванільний цукор до світлої пишної маси.


Розтопити вершкове масло (в мікрохвильовці або в сотейнику на вогні) і розмішати його з какао-порошком. Додати шоколадну суміш до яєчної, влити коньяк і все разом збити вінчиком. Всипати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Збити міксером до однорідності.


Для начинки: м'яту перемолоти в блендері. Додати сир з цукром, 1-2 ст. л. м’ятного лікеру і ще раз все збити. У вас має вийти однорідний зеленуватий сирно-м'ятний крем.


Вилити половину тіста в форму й розрівняти поверхню.

Обережно розподілити поверх сирну масу (для цього зручно використовувати кондитерський шприц).

Потім залити начинку другою частиною тіста.

Випікати протягом 35-40 хвилин. Охолодити в формі.


Для цукрової глазурі: м'яту перемолоти в блендері.

Змішати з лікером і молоком вилити в цукрову пудру при постійному помішуванні. Глазур повинна вийти консистенції сметани (у мене пудра була саморобна, не надто дрібного помелу, тому помадка вийшла рідкувата – але на смак це не вплинуло; краще використовувати магазинну пудру, тоді помадка буде красивішою). Нанести глазур на остиглий бісквіт і дати схопитися.

Обрізати краї і нарізати брауні квадратиками.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: замість м'яти можна додати й інші смакові нотки. До прикладу, каву, чорну смородину або вишню в прошарок. Тоді помадку можна зробити шоколадною.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 09.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.74
25.78
27.36
27.4
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31