ye-logo.v1.2

Російський бізнес на Хмельниччині: від кривавих акцій до політичних звернень

Політика 2111
Фото: Володимира Гординського

Нещодавно у Хмельницькому відбулися одна за одною дві акції перед російськими банками.

Спочатку представники «Правого сектору» скандували різні гасла та стояли біля одного з російських банків з плакатами, а вже за кілька днів перейшли до більш радикальних дій – облили кров’ю та обсипали гільзами банкомат та вхід до банку. Таким чином активісти намагалися привернути увагу «чиновників міста та області» до того, що «бізнес Росії – окупанта, процвітає у нас в той час, коли в країні йде війна».
Ще тоді керівник обласної організації «Правий сектор» Анатолій Медведчук заявив, що влада може створити некомфортні умови для такого бізнесу, а також звернутися до Верховної Ради України, аби та заборонила вести бізнес в Україні компаніям з Росії.
Сьогодні, 18 квітня, президія Хмельницької обласної ради внесла проект звернення радикально налаштованих активістів до порядку денного сесії, яка відбудеться 21 квітня.
Депутата обласної ради пропонують прийняти звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради щодо невідкладного прийняття загальнодержавних рішень про розірвання усіх торговельних зв’язків з Росією, як країною-агресором.
«Другий рік поспіль триває війна на сході нашої Батьківщини з країною-агресором – Російською Федерацією, яка застосувала силу і зброю проти територіальної цілісності Української держави шляхом анексії її невід’ємної частини – Автономної Республіки Крим та окупації території Донецької та Луганської областей завдяки використанню російських військ та фінансуванню терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». Однак, незважаючи на це, український уряд і до сьогодні не припинив торгівлю з країною-агресором – Росією, яка веде з нами війну, та використовує прибуток отриманий від свого російського бізнесу на нашій українській землі, для фінансування тероризму і закупівлі зброї, якою вже в подальшому вбивають наших українських бійців та мирних жителів», – йдеться у зверненні, яке пропонується підтримати депутатам.
Хмельницький «Правий сектор» просить керівництво країни невідкладно прийняти на загальнодержавному рівні рішення про розірвання усіх торговельних зв’язків з Росією як країною-агресором (заборону бізнесу окупанта на українській землі).

Наталя ГАРМАТЮК. 

 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую