Гаряча тема:
- Війна
Такий сирник дуже святково виглядає на зрізі. Як справжня чашка капучіно — кава з молоком і пишною пінкою зверху. Сирник має насичений кавовий смак і виходить дуже ароматним завдяки присутності в начинці шоколаду, коньяку і розчинного капучіно. Сир для такого сирника краще брати жирний, свіжий та ніжний. Печиво підійде будь-яке. Я брала із вершково-кремовим прошарком посередині.
Інгредієнти:
Для основи: 400 г шоколадного печива, 100 г вершкового масла, 1 ст. л. сметани.
Для начинки: 1 кг жирного домашнього сиру, 20 г капучіно в пакетиках (я брала горіхове), 4 ст. л. коньяку, 2,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю, ванілін, 100 г молочного шоколаду, 1 ст. л. вершкового масла, 3 яйця, склянка цукру (я брала півсклянки).
Приготування:
Тісто: печиво подрібнити в чаші кухонного комбайна (насадка — металевий ніж).
До печива додати розтоплене вершкове масло, розмішати. Якщо крихта вийшла не надто вологою — додати трішки сметани. Замісити вологе тісто (маса чимось схожа на тістечко «картошка»).
Форму діаметром 21 см застелити пергаментним папером, бока змастити маслом. Розподілити тісто з печива у формі, формуючи дно та високі бортики.
Начинка: з'єднати сир, ванілін і цукор. Подрібнити в чаші кухонного комбайна (насадка — металевий ніж) до утворення однорідної сметаноподібної маси. По одному додавати яйця, щоразу збиваючи масу (у вас не повинно бути жодної дрібної крупинки сиру — суміш однорідна, легка та повітряна як крем).
Шоколад подрібнити, з'єднати з розчинним капучіно, маслом та коньяком. Нагріти в мікрохвильовці до утворення однорідної маси (приблизно 15 секунд нагріву).
Від сирної маси віділити третину в іншу миску. До більшої влити розтоплений шоколад із капучіно, ретельно розмішати.
У підготовлену форму з тістом-основою вилити шоколадно-кавову масу.
Зверху — білу сирну масу.
Випікати сирник годину в духовці при 180 ºC (я встановила на дно духовки деко із водою і не відчиняла дверцята протягом усього часу приготування).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готовий сирник охолодити мінімум 5 години, а краще «залишити» визрівати в холодильнику на ніч.
*Рецепт класичного львівського сирника дивіться тут.
*Рецепт галицького сирника «Кокосові хмаринки» дивіться тут.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: