ye-logo.v1.2

Курсант-прикордонник затримав імовірних убивць індійських студентів

Суспільство 4261
“Страху не було”, - ділиться прикордонник
“Страху не було”, - ділиться прикордонник. Фото: автора

Під час практики у Чопському прикордонному загоні хлопець спіймав небезпечних злочинців.

Назарій Білозор, 19-річний курсант-третьокурсник Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, під час стажування разом із напарником, спіймав імовірних убивць індійських студентів.

Як розповідає Назар, тієї ночі, 10 квітня, він ніс службу у Чопському прикордонному загоні з 2 до 8 ранку. «Приблизно о 4.45 ранку ми із старшим наряду почули голоси і рухи на лінії кордону. Вирішили почекати, поки люди підійдуть ближче. За допомогою зброї та голосу подали команду, щоб вони зупинились. Та вони навпаки почали тікати в кущі», - розповідає Назар.

Прикордонники побігли за ними, але через темряву знайти їх відразу було важко. За кілька хвилин курсант спіймав жінку, а потім і чоловіка, який звалився в яму. «Ми одягнули на них наручники і почали перевіряти речі. У пакетах знайшли пристрій для куріння наркотичних речовин, ніж, ганчір'я та паспорти громадян Індії. Відразу ж подумали, що затримані - провідники, тобто ті, хто проводить через кордон нелегалів», - каже курсант.

За кілька хвилин з'явилися поліцейські. Вони й розповіли, що тієї ночі сталося вбивство в одній із квартир Ужгорода. Зарізали двох студентів-іноземців і ще одного важко поранили. Тіла студентів знайшов власник квартири і відразу повідомив правоохоронців. Третього хлопця вдалося врятувати. Документи, які знайшли прикордонники у затриманих, виявились паспортами вбитих індусів.

«Страху не було, - ділиться прикордонник, - Ми постійно готуємось до того, щоб затримувати людей, одягати наручники, бігти за ними і переслідувати. Під час затримання я використовував усі відпрацьовані в академії прийоми».

Назар розповідає, що прикордонником став, бо хоче продовжити сімейну династію. «Мій дід і батько - військові. І я поставив собі за мету стати офіцером-прикордонником, - додає він, - А тієї ночі, 10 квітня, я просто виконував свої обов'язок і здійснював охорону державного кордону».

Наталя ГАРМАТЮК

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую