ye-logo.v1.2

У Хмельницькому незаконно передали у власність 22 земельні ділянки

Кримінал 1938
Землю передали незаконно
Землю передали незаконно. Фото: vk.com

Вартість землі оцінюють у 18 мільйонів гривень.

Прокуратура області виявила підробку документів про передачу у власність земель територіальної громади міста Хмельницького. Таким чином місто втратило 17,6 га земель орієнтовною ринковою вартістю 18 млн гривень.

«У 2015 році невстановлені особи, за сприяння посадовців Олешинської сільської ради та управління Держгеокадастру у Хмельницькому районі, всупереч законодавства, з метою отримання неправомірної вигоди у вигляді заволодіння землями, підробили правовстановлюючі та інші документи, датовані 1997 роком, про передачу у власність громадянам 22 земельних ділянок площею 17,6 га, що розташовані на території міста єдиним масивом», - повідомляють у прес-службі прокуратури.

У грудні 2015 року ці землі продали товариству з обмеженою відповідальністю, власником якого є мешканець іншої області. Хоча ці землі, згідно із постановою ВР відносяться до меж Хмельницького ще з 1995 року і жодним рішенням міської ради у користування чи власність не передавались.

«За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 2. ст. 366 КК України), а також щодо використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України) та шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України)», - говорять у прокуратурі.

Займатиметься розслідуванням справи поліція області. На підставі ухвал слідчого судді правоохоронці провели слідчі дії і вилучили документи, пов’язані з оформленням та реєстрацією права власності на земельні ділянки. Досудове слідство триває. У прокуратурі додають, що землі повернуть у комунальну власність.

Наталя ГАРМАТЮК

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую