ye-logo.v1.2

Депутати створили групу з питань АТО: задля відстоювання інтересів воїнів, чи кадрових питань?

Політика 2441
Валерій Лесков, разом із колегами, відтепер в раді займатиметься питаннями учасників АТО
Валерій Лесков, разом із колегами, відтепер в раді займатиметься питаннями учасників АТО. Фото: автора

Дев‘ять депутатів облради задекларували, що відстоюватимуть питання учасників АТО.

Для цього у Хмельницькій обласній раді з‘явилася нова депутатська група з питань учасників АТО.
У депгрупу ввійшли Валерій Лесков, Микола Дралюк, Микола Янчук, Олександр Завроцький, Наталя Кухарчук, Сергій Микульський, Михайло Бойко, Володимир Федорчук, Анатолій Перейма.

Депутатську групу зареєстрували з подачі Валерія Лескова. В кулуарах депутати зізнаються, що це один із кроків Валерія Олександровича у напрямку до крісла заступника голови обласної ради. Питання обрання заступників виноситься на розгляд депутатів уже втретє і всі рази не доходить до логічного завершення – конкретних прізвищ.

Перший раз голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний попросив зняти це питання мотивуючи тим, що він не готовий назвати прізвища кандидатів на цю посаду.

Вдруге депутати навіть дійшли до голосування, але кандидат на посаду першого заступника голови облради Олександр Драган не набрав необхідної кількості голосів.

На цю сесія також питання обрання заступників внесли у порядок денний, але під час підготовки депутатів до пленарного засідання, виникали різні розмови, варіанти і пасьянси.
Після останніх перемовин голови ради із головами фракцій, виник ще один варіант розв’язання кадрової проблеми.
П’ять голів фракцій запропонували депутатам внести у порядок денний питання про те, щоб передбачити посаду ще одного заступника, бо це, за словами голів фракцій «обумовлено вимогою часу». Цей заступник, мовляв, буде опікуватися питаннями учасників АТО.

Пропозицію підписали голови фракцій «Блок Петра Порошенка», «Радикальна Партія Олега Ляшка», «ВО "Батьківщина"», «Аграрної партії України», «Об’єднання Самопоміч».
«Все правильно він (Валерій Лесков – авт.) робить. Спочатку треба створити потребу, показати фронт роботи, яким він хоче займатися, а потім уже стати заступником», – каже один із депутатів фракції, яка не підписувалася під пропозицією про ще одного заступика.

Ще один депутат із так званої «групи підписантів» каже: все це суцільний шантаж політичний і кадровий.
«Звичайно, займатися питаннями учасників АТО дуже потрібно, бо насправді у нас в області «разброд і шатание» стосовно вирішення питань безкоштовного проїзду, до прикладу, виділення землі, чи навіть встановлення групи інвалідності. Але спекулювати проблемами героїв, які воюють на сході заради того, щоб задовольнити амбіції, це верх нахабства», – ділиться своєю позицією наш співрозмовник.

Загалом у Хмельницькій обласній раді створено сім фракцій та дев’ять депутатських груп.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую