ye-logo.v1.2

Хмельницький першим почув нові пісні дівчини, яка змусила плакати Вакарчука

Культура 4109

У хмельницькій філармонії виступила молода співачка Христина Соловій.

 У Хмельницькій обласній філармонії 22 квітня Христина Соловій презентувала свій дебютний альбом «Жива вода», до якого увійшло 12 пісень. Дві з них належать Христині, решта 10 – народні, здебільшого лемківські. Здійснити мірю молодої співачки і записати альбом лемківських пісень допоміг її зірковий наставник на «Голосі країни» – Святослав Вакарчук. У пісенному конкурсі Соловій дійшла до півфіналу.

Виходу співачки на сцену філармонії шанувальники чекали з нетерпінням майже годину. Завжди зворушлива і ніжна Христина з’явилась у міні-спідничці. Публіка вітала виконавицю жвавими оплесками та обдаровувала квітами. Що цікаво, творчість Соловій до вподоби дуже різним за віком людям.

Перед кожною піснею співачка розповідала коротку передісторію її появи чи значення у творчості. Так, особливою Христина назвала лемківську пісню «Под облочком», завдяки якій вона відчула своє лемківське походження.

Хмельничани отримали можливість першими почути нові авторські пісні співачки

Окрім композицій із альбому, Христина заспівала нові, власні. Зі сцени співачка розповіла, що написала їх давно, але тільки зараз наважилась дати життя. Це і був її невеличкий сюрприз і подарунок хмельницьким шанувальникам. Пісні ліричні і здебільшого про кохання, яке не склалося. Це той випадок, коли сучасний вірш вдало поєднався і народністю манери виконання артистки.

 

Усі музичні твори Христина виконала українською мовою. Ще на «Голосі країни» вона заявила про те, що в жодному випадку не виконуватиме російської поп-музики.

Дівчина виконала 10 народних пісень у нових аранжуванях

Хмельницький став першим містом, де відбувся перший сольний концерт Христини з презентацією альбому "Жива вода". Вже завтра, 23 квітня, дівчина співатиме в Івано-Франківську.

Альбом "Жива вода" уввійшов до багатьох підсумкових рейтингів 2015 року

Впродовж усього концерту Христині носили квіти

Автор Наталя ГАРМАТЮК

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую