ye-logo.v1.2

У Меджибізькій фортеці туристичний сезон відкрили виставкою ікон та виставою про кохання

Туризм 3806
Вистава "Історія кохання Меджибізької фортеці"
Вистава "Історія кохання Меджибізької фортеці". Фото: надане ДІКЗ "Межибіж"

Також відбувся круглий стіл про співпрацю заповідника із місцевою громадою.

Паралельно із Кам‘янцем-Подільським та Хмельницьким, туристичний сезон-2016 відкрили і в Меджибожі. Заходи були різноманітні, від соціальних і мистецьких до пізнавальних і розважальних.
«Важливий захід – це круглий стіл, на якому ми говорили про співпрацю заповідника із об‘єднаною територіальною громадою Меджибожа. Адже фортецю щороку відвідують тисячі туристів, і ми маємо робити усе, щоб їм у містечку було цікаво та комфорто», - каже директор Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» Олег Погорілець.
На круглому столі були присутні представники громади Меджибожа, а також гості з інших громад, які поділилися досвідом успішного використання туристичного потенціалу своєї місцевості.


Круглий стіл "Меджибіж туристичний: перспективи взаємодії ДІКЗ “Межибіж” і об’єднаної територіальної громади".

Хмельницька художниця Тетяна Цимбарецька презентувала виставку авторської ікони на склі «Вікна, що змінюють. Відродження». У стінах старовинної фортеці ікони, виконані у давній народній традиції, виглядали дуже органічно.  На відкриття виставки завітав митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський владика Антоній. Він, як і всі гості, високо оцінив майстерність художниці.


Відкриття виставки ікон Тетяни Цимбарецької.

Найвидовищнішим дійством до відкриття туристичного сезону стала вистава «Історії кохання Меджибізької фортеці» у виконанні студентів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. Вони перевтілилися в історичних особистостей, чиї історії кохання пов‘язані із Меджибізькою фортецею: у Тадеуша Костюшка і Теклю Журовську, у княгиню Ольгу і ротмістра Куліковського, у загадкову пару невідомих, яких знайшли археологи у 2002 році...
 

Фрагмент театралізованого дійства.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую