ye-logo.v1.2

У Кам’янці планують влаштовувати до 20 фестивалів на рік

Туризм 2872

У місті офіційно стартував туристичний сезон.

У Кам'янці-Подільському 23 квітня офіційно відкрили туристичний сезон. Цьогоріч туристів запросили здійснити подорож у місто другої половини XIX — першої половини XX століття, адже гасло відкриття «Кам'янець – Ретро». У місті над Смотричем показали старі фотографії, провели парад ретро-автомобілів та історичного одягу, організували різноманітні виставки старовинних речей і світлин.

На головній площі Старого міста відтворили історію Кам'янця, на виставках показали старі речі, давні фотографії, меблі, одяг. На прокат здавали історичні костюми. Від майдану Відродження до Ратуші пройшов парад ретро-автівок від приватних колекціонерів міста та клубу ексклюзивних автомобілів «Ретро–кортеж» (м. Тернопіль). До параду приєдналися навчальні заклади і колективи міста.

Студенти-журналісти - учасники медіафоруму

«Цього року ми самі себе здивували, влаштувавши у Кам'янці-Подільському медіа-форум, - говорить міський голова Михайло Сімашкевич. – Ми радіємо, що до нас приїхали друзі з Польщі. Щороку у нас відбувається 10 фестивалів. Ми хочемо за два-три роки збільшити їх принаймні вдвічі, до прикладу, зараз ми влаштували фестиваль малої авіації, який продовжуватимемо».

«Цей рік у нас динаміка дуже позитивна. Ми сподіваємся, вона зберігатиметься і надалі. Цього року очікуємо, що до нас завітає близько двохсот тисяч туристів. Хочу зауважити, що для Кам'янця це небагато, місто може прийняти і більше гостей. Сподіваємось, з часом так і буде», - каже директор Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександр Заремба.

Під час відкриття туристиного сезону кам'янчани і гості міста приєдналися до благодійної акції «За тиждень -Великдень!». На площі біля Ратуші у велику корзину усі бажаючі зігріти наших земляків у зоні АТО принесли гостинці.

Нагадаємо, до відкриття туристичного сезону в Кам’янці-Подільському відреставрували найбільшу вежу фортеці

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую