clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Сирна шоколадна паска з чорносливом, інжиром та родзинками

Сирні паски традиційно роблять у вигляді високої піраміди – уособлення Голгофи.

Сирні паски традиційно роблять у вигляді високої піраміди – уособлення Голгофи. . Фото: автора

Шоколад+сухофрукти – це завжди безпрограшний варіант. А якщо вони поєднуються ще й із ніжною сирною масою, то такий смаколик здатен підкорити серце гурмана назавжди.

Неможливо уявити собі великодній стіл без традиційної пишної здобної паски, але не всі, як то кажуть, «товаришують» із тістом. А ось приготувати сирний великодній смаколик під силу навіть початківцям кулінарам. Крім ніжного вершкового смаку, така паска може зберігатися в холодильнику не один день. А діти, яких складно вмовити з'їсти ложку корисного сиру, завжди вимагають добавки. Повірте, перевірено особисто!


Інгредієнти:
1 кг сиру (18-20% - чим жирніший сир, тим краще), 200 г вершкового масла, 150 г цукру, 200 г чорного шоколаду+50 мл вершків, паличка ванілі або 2 ч. л. ванільного цукру, 300 мл сметани (я брала сепараторну), по 100 г сухофруктів (використовувала чорнослив, інжир та родзинки; ви ж можете брати будь-які на свій смак).
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходять 2 паски, заввишки 14 см, діаметром 7-9 см.


Приготування:
Сир протерти через сито, або пропустити через м'ясорубку (я користувалася блендером; люблю щоб сирна маса була однорідною, без грудочок). Додати розм'якшене (не топлене!) масло. Все ретельно збити блендером.
Шоколад розтопити на водяній бані разом із вершками. Сметану збити з цукром і ванілю до кремоподібного густого стану. У сир з маслом ввести сметанний крем і продовжувати збивати за допомогою міксера. Додати шоколад.

Ретельно перемішати.

Ввести дрібно нарізані сухофрукти (попередньо їх потрібно запарити й просушити на паперовому рушнику; в рецепті були ще й волоські горіхи, але мені чомусь не захотілося їх використовувати).


Пасочницю застелити марлею, складеною в два-три шари (сирні паски традиційно роблять у вигляді високої піраміди – уособлення Голгофи. Якщо ж спеціальної форми для паски у вас немає, можна використовувати новий квітковий горщик із діркою у дні або друшляк). Краї марлі повинні звисати.

Викласти сирну масу.

Краї загорнути. Форму поставити в тарілку або миску, оскільки буде стікати сироватка. Встановити вантаж (у мене "млинці" від гентелей, можна банку з водою), 

Пасочницю разом із вантажем поставити в холодильник мінімум на 12 годин. Потім краї марлі прибрати, форму перевернути, марлю зняти. Прикрасити паску за смаком.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 04.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31