ye-logo.v1.2

Кого активні хмельничани бачать головою облдержадміністрації, а хто «літатиме через вікна» (ОПИТУВАННЯ)

Політика 2975
Зі списку у понад десять осіб, в АП обирають серед чотирьох кандидатур.
Зі списку у понад десять осіб, в АП обирають серед чотирьох кандидатур. . Фото: автора

І знову серед тих, хто хоч трохи цікавиться політикою та навколоплітичним життям, почали ширитися розмови про призначення голови обласної державної адміністрації «з дня на день».

Розмови про призначення та кандидатури на цю посаду тривають з періодичною активністю уже доволі довго. Після того, як попередній голова ОДА Михайло Загородний перебрався керувати радою, кого тільки не «сватали» на його місце!
У березні область навіть готувалася уже до приїзду Президента, який, за попередніми даними, мав представити свого представника на Хмельниччині. Але в останній момент з Адміністрації Президента дали відбій. За вимушеною паузою послідував лист громадськості, у якому ті просили не призначати керувати областю Олександра Корнійчука, якого нібито мав "привезти" Президент.

І ось знову почалися розмови про те, що ось-ось, з дня на день, буде новий голова ОДА.

За інформацією сайту «Є», рішення нібито має бути до цієї середи, 27 квітня. Різні групи впливу, кожна з яких хоче бачити тут свою людину, обирають серед кількох кандидатур. Як нам стало відомо, від початку року список понад десятка претендентів скоротився до кількох осіб. Серед них називають прізвища Віктора Міщишина, Івана Гладуняка, Олександра Корнійчука, Сергія Іващука. Нещодавно почали говорити й про те, що можливо, Президент призначить когось із сусідньої Вінницької області. Та хто б це не був, Президент, кажуть в ОДА, найімовірніше підпише розпорядження на цьому тижні, адже вже з 1 травня голів облдержадміністрацій, як і інших державних службовців, обиратимуть на конкурсній основі.

Поки Президент зі своїм оточенням домовляються про те, хто ж очолить Хмельниччину, ми запитали у відомих у політичному середовищі людей, кого ж вони хотіли би бачити на цій посаді.

Алім Міщук, голова ГО «Рада Майдану».
Я можу сказати не лише, які якості хотів би бачити у майбутньому голові обласної адміністрації, але й назвати прізвище тієї людини. Рада Майдану підтримала на цю посаду Віктора Міщишена. Він звернувся до нас за підтримкою і ми його підтримали.

 

 

Олег Білявець, депутат обласної ради.

Це має бути досвідчена людина, яка працювала в аграрній галузі, адже ми розуміємо, що Хмельниччина – це аграрна область. До того ж, основний бюджетоутворюючий напрямок – це аграрії. Це має бути молода, з принципами, чесна, з незаплямованою репутацією людина, яка б ідеї децентралізації, розвитку регіону та руху в напрямку європейського суспільства, могла б втілити в життя.
Думаю принципово, щоб людина була з Хмельниччини, адже вона краще знає проблеми та можливості розвитку області.

 

Лілія Брухнова, депутат обласної ради.
Хочеться, щоб це була людина, яка зможе об’єднати усі політичні сили, щоб була господарем, розуміла, що наша область, яка аграрна і має культурну спадщину, потребує розвитку. Має бути людина, яка чітко розставить пріоритети. В той же час, щоб консолідувала навколо себе тих людей, які зможуть гідно не лише представити нашу область, але й правильно спланувати все. Хочеться щоб людина була з Хмельниччини, бо розумітиме потенціал області, разом із тим, щоб була рівновіддалена від різних бізнес-угрупувань, щоб мала незалежну позицію.

 

Іван Рудик, народний депутат IІ скликання Верховної ради України.

Я можу назвати навіть прізвища трьох людей, яких я б бачив на цій посаді: Іван Гладуняк, Олександр Буханевич та Олег Хавронюк. І не тому, що я їх знаю, а тому, що це люди, які мають досвід і знають, як себе вести. Якщо в загальному, то головою обласної державної адміністрації має бути людина, яка знає державну роботу, має управлінський досвід. Бо останнім часом в нашій області були лише випадкові люди, в яких не було державницького мислення.

 

Юрій Смаль, депутат обласної ради.
Це має бути людина з хмельницького середовища. Щоб пройшла через обговорення. Голова облдержадміністрації – це головна фігура в області, тому вона має пройти обговорення не лише у депутатському середовищі, а серед широкого загалу. Звичайно, це прерогатива Президента, і немає жодного нормативно-правового акту, який регулює це питання, але я б рекомендував це зробити. Оскільки у нас призначення голови ОДА – це взагалі питання болюче і не відповідає зазвичай вподобанням подолян. Це має бути молода, сучасна людина, яка володіє сучасними технологіями, має «зав’язки на закордон», знає іноземні мови. Ми мусимо розвиватися і рівнятися на молодих.

 

Вікторія Середюк, представник ГО «Автомайдан Хмельниччини».

Я не підтримую ту кандидатуру, яку зараз активно обговорюють – Олександра Корнійчука. Більше того, кандидатури на таку посаду мають пройти обговорення в усіх районах області і обиратись людьми, а не призначатися за гроші, чи завдяки іншим зв’язкам. Область має очолити той, хто від людей, і представляє їхні інтереси. Обов’язково ця людина має бути з регіону, тобто місцевий. Якщо ж і надалі будуть призначатися керівники за старими схемами, то вони і надалі будуть «літати через вікна».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую