ye-logo.v1.2

Як подільському підприємству отримати грант від ЄБРР

Економіка 2844
У Хмельницькому відбулась зустріч представників ЄБРР і підприємців
У Хмельницькому відбулась зустріч представників ЄБРР і підприємців. Фото: автора

Банк готовий надати фінансову допомогу малому і середньому бізнесу регіону.

 У рамках грантової підтримки Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) допомагає малим і середнім підприємствам залучати консультантів, які здатні якісно трансформувати їх бізнес. Аби розповісти про можливості для розвитку, представники організації у вівторок, 26 квітня, зустрілись з підприємцями Хмельниччини. Усього зареєструвалось майже півсотні учасників.

«ЄБРР надає малому і середньому бізнесу гранти – безповоротну фінансову допомогу. Вона полягає в тому, що підприємствам виплачуються кошти на втілення певних консультаційних проектів в розмірі від 50 до 70 відсотків від чистої вартості проекту, але не більше ніж 10 тисяч євро», - пояснює спеціаліст з проектів Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Роман Пилипів.

Грант від ЄБРР можуть отримати підприємства, 50 відсотків власності яких належить громадянам України, які працюють на ринку не менше двох років, мають гарну ділову репутацію і позитивну динаміку розвитку, де є до 250 працівників.

Бізнесменів заацікавила співпраця з ЄБРР

«Подача заявки проста, потрібен невеликий пакет документів: статут, реєстраційний сертифікат, фінансова звітність, заповнена проектна заявка. Ми оцінюємо консультаційні проекти через рік після їх завершення. Але якщо результати не відповідають очікуванням, кошти назад вимагати ніхто не буде», — зазначає Роман Пилипів.

ЄБРР вже надав гранти близько десяти підприємствам Хмельниччини. Консультації надаються в сферах розробки стратегії розвитку компанії, маркетингу, управління фінансами, підвищення енергоефективності, впровадження IT-технологій тощо.

ЄБРР частково компенсує оплату послуг консультантів

За оцінками банку, за час роботи ЄБРР з малим і середнім бізнесом 28% українських малих і середніх підприємств збільшили дохід на 45%, 25% – збільшили продуктивність на 30%, 19% – підписали нові контракти, 15% – розширили асортимент продукції, 18% – залучили фінансування в середньому на 630 тис. євро кожне.

Для більш детальної інформації звертайтеся до Групи з фінансування та розвитку малого та середнього бізнесу в Україні: електронна пошта [email protected].

Довідка. Грантову підтримку малому і середньому бізнесу в Україні ЄБРР надає з 2010 року. ЄБРР допомагає підприємствам залучати висококваліфікованих консультантів і надає гранти для часткової компенсації оплати послуг консультантів. За цей час було реалізовано понад 300 проектів на суму близько 2 млн. євро донорського фінансування.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую