ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Секрет ідеальної картоплі в «мундирі» для салатів

28 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4111
Виявляється, картоплю для салату потрібно варити по-особливому.
Виявляється, картоплю для салату потрібно варити по-особливому. Фото: автора

Прошу не кидати в мене тапками, адже що може бути простіше, ніж варена в шкірочці картопля? Як не дивно, цей процес можна вдосконалити, якщо дотримуватися певних правил.

Скажу чесно — зварити картоплю для салату, щоб вона була ціленькою, біленькою, смачною та щільною, а не липкою вдається не завжди й ми грішимо на сорт бульби. Виявляється, картоплю для салату потрібно варити по-особливому. Адже цьому овочу властиво вбирати вологу. Ось і виходить, що він жадібно «перетягує» заправку на себе, а інші інгредієнти залишаються абсолютно сухими. Більше того: при помішуванні картопля часто ламається і частково перетворюється на пюре, позбавляючи тим самим ваш салат апетитного вигляду.

Виправляємо ситуацію
Картоплю перед варінням слід добре помити (бажано обрати бульби приблизно однакового розміру!). Потім скласти її в каструлю й залити ГАРЯЧОЮ водою. Додати 1 ч. л. солі, 2 ч. л. столового оцту, лавровий листок. Потім варити на середньому вогні до готовності.


Що нам дає сіль на початку варіння? Вона не дозволяє картоплі розваритися. А оцет не дає їй потемніти. І нехай вас не лякає специфічний запах оцту, в готовій картоплі немає від нього ані сліду! Крім того, бульби чистяться від шкірочки просто ідеально!
Ось і результат:


А потім її ріднесеньку або у салатик або просто так поїсти з оселедцем чи сальцем.


 

порадник, картопля в мундирі, картопля для салатів, маленькі хитрощі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую