ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському масово п’ють каву (ФОТО)

Культура 4162
У Кам
У Кам'янці традиційно на фестивалі кави безкоштовно пригощають кавою. Фото: автора

В місті над Смотричем на Великодні свята влаштували фестиваль кави.

Усі охочі могли безкоштовно скуштувати кавового напою, який заварили у рекордній 333-літровій турці.
Фестиваль «Кам'янецька турка» уже став традиційним для міста. Вперше його провели три роки тому, коли власне і було виготовлено найбільшу в Україні тару для приготування енергетичного напою. Ідейним натхненником її створення став власник кав’ярні “Кава від поліцмейстера” Олег Вощинський. Ще тоді міська влада та організатори пообіцяли щороку проводити фестиваль кави і не зрадили традиції.
Цьогоріч, зважаючи на Великодні свята, любителів кави було не так багато як у перший рік фестивалю, хоча охочих посмакувати напоєм із рекордної турки було достатньо.
“На приготування нам знадобилося тридцять літрів кави та тридцять кілограмів цукру. Будемо пригощати усіх, адже напій, приготовлений у турці має надзвичайний смак і його скуштувати можна не кожного дня”, - розповідає Олег Вощинський.

Без напою не залишився ніхто

Окрім того, що кам’янчани та гості міста охоче смакували кавою, турка користувалася популярністю і як об’єкт для фотографування.
“Я – корінний кам’янчанин, але на фестиваль кави потрапив вперше. Турка дійсно вражає своїми розмірами, а кава має не такий смак як зварена в кавоварці, чи вдома на кухні”, - розповідає Андрій Осташевський.
У рамках фестивалю також організували благодійну фотовиставку “Кава в стилі АТО” задля збору коштів пораненому бійцю Олегу Волошину.

Благодійна фотовиставка Кава в стилі АТО

Дещо зіпсував другий день фестивалю неочікуваний дощ, проте справжні гурмани, не зважаючи на погоду, грілися за філіжанкою кави під парасольками. Обіцяють проводити фестиваль «Кам'янецька турка» і надалі, завойовуючи славу кавової столиці, адже як доводять місцеві історики – в місті над Смотричем зварили першу в Європі філіжанку кави і вже у 1681 році тут було 10 кав’ярень. У Відні першу кав’ярню ж відкрили лише через два роки.

Когось злякав дощ...

...А хтось грівся, ховаючись під парасолею

Щоб скуштувати кави із рекордної турки, потрібно було постояти в черзі

Туристам з Індії більше до вподоби морозиво

До кави додавали щастя, удачі та любові.Щоправда, за гроші

 

Автор фото: Віктор Годний

Автор фото: Віктор Годний

Було жарко, але то все від кави, написав автор фото Віктор Годний

Автор фото: Віктор Годний

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую