ye-logo.v1.2

Ігор Хіблін прокоментував скандал, навколо двох футбольних арбітрів, закріплених за Хмельниччиною

Спорт 3838
Арбітр ФІФА Анатолій Жабченко, як виявилося має два паспорти, але... на міжнародних змаганнях представляє Україну
Арбітр ФІФА Анатолій Жабченко, як виявилося має два паспорти, але... на міжнародних змаганнях представляє Україну. Фото: fcdynamo.kiev.ua

Голова обласної федерації футболу вважає, що помилкою Вакса та Жабченка було те, що вони не повідомили комітет арбітрів про свої паспорти Російської Федерації.

Футбольні арбітри Юрій Вакс та Анатолій Жабченко, які мешкають в Криму і після окупації почали представляти Хмельницьку область, опинилися в епіцентрі скандалу. Нещодавно вони зізналися, що, окрім українських паспортів, мають ще й російські.

«Все почалося з того, коли кримські футбольні клуби почали виступати в Кубку Росії, - пригадує Ігор Хіблін, голова Хмельницької обласної федерації футболу, член комітету арбітрів Федерації футболу України. – Тоді УЄФА почало погрожувати Росії санкціями, оскільки Крим – це Україна. Після цього чимало кримських арбітрів почали собі шукати федерації на материковій частині країни. Хтось «прописався» в Києві, Житомирі, Сумах. А Жабченко та Вакс попросилися до нашої федерації. Звісно, ми їх прийняли, тому вони вважаються хмельницькими арбітрами».

Те, що Анатолій Жабченко та Юрій Вакс жили в Криму знали як у ФФУ, так і в Хмельницькому. «Але навіть і думок про те, що в них є паспорт Росії, не було, - продовжує Ігор Миколайович. – Моя позиція з цього питання… Я згоден із заступником міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергієм Пєтуховим, який ще минулого року заявив, що російський паспорт, отриманий кримчанами на окупованому півострові, не є легітимним в Україні, але жити без нього в Криму просто неможливо. Ваксу та Жабченку цей паспорт просто нав’язали, але вони є громадянами України. Адже ні Юрій, ні Анатолій, жодного матчу в окупованому Криму не обслуговували. Однак їхньої помилкою, як на мене, було те, що вони не повідомили комітет арбітрів про це одразу. Хоча нині пояснюють, що думали, що думали, що всі про це знають».

До речі, питання двох кримських арбітрів із Хмельниччини днями розглянув комітет арбітрів. Щоправда, яке рішення прийняли – невідомо. «Я був на комітеті, але про рішення справи Вакса та Жабченка говорити не можу», - зазначив Ігор Хіблін.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую