ye-logo.v1.2

На Хмельниччині з тіньового обігу вилучили підакцизних товарів на 4,5 мільйона гривень

Кримінал 1689
Незаконну продукцію конфіскували
Незаконну продукцію конфіскували. Фото: obukhiv.kiev.ua

До єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 10 кримінальних проваджень.

Протягом січня-квітня 2016 року податкові міліціонери Хмельниччини вилучили з тіньового рингу різноманітного алкоголю, тютюну та нафтопродуктів на суму понад 4,5 мільйона гривень.

Як зауважують податківці, це понад 13 тонн лікеро-горілчаних напоїв, 40 тонн паливно-мастильних матеріалів, а також тютюнові вироби та спирт.

“Найбільш поширеним «товаром» у протиправних оборудках ділків став банальних горілчаний фальсифікат та замаскована під елітні марки алкогольних напоїв продукція невідомого походження, що зрештою не робить її менш шкідливою для вживання та не позбавляє від сплати податків. З-поміж паливно-мастильних матеріалів домінує незаконна реалізація зрідженого газу”, - розповіли у прес-службі фіскальників.

До єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 10 кримінальних проваджень за статтею 204 Кримінального кодексу України, (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей).

У трьох кримінальних провадженнях слідчими закінчені досудові розслідування та матеріали з обвинувальними актами направлено до суду. У двох справах суд виніс рішення про визнання винними осіб у вчиненні кримінального правопорушення за статтею 204 КК України та призначив покарання у виді штрафу. До винних застосовано спецконфіскацію незаконно виготовленої продукції й обладнання для її виробництва.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую