ye-logo.v1.2

Прикордонники-учасники АТО на один день стали шкільними вчителями

Суспільство 2142
Школярі підготували виступи для військових
Школярі підготували виступи для військових. Фото: автора

Військові розповідали учням про особистий досвід служби на Донбасі.

 Офіцери й курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, які виконували військовий обов'язок в зоні АТО, провели заняття у Хмельницькій ЗОШ №1. Військові розповідали дітям про постійні обстріли, жахливі умови проживання і перші втрати прикордонників.

«В зоні АТО я був упродовж 3 місяців. Спочатку ми супроводжували колону — їхали попереду неї. Дивно було, коли дорогою місцеві жителі брали в руки телефони і кудись дзвонили. Ми розуміли що нас вже здають. На щастя, під час руху колони із села Солнцевого до Амбросіївки обстрілів не було», - говорить Ігор Квас, сержант другого курсу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Сержант розповідає, що відразу було незвично чути постійні постріли і бачити мертвих людей, але з часом до всього звикаєш. Неочікувано, але уроки перетворились на дискусії. Чимало питань виникало в учнів. Військові залюбки ділились спогадами.

Бійці спілкувались з учнями 6-9 класів

«Із початку АТО я служив в Луганському прикордонному загоні. Коли почались військові дії, нас передислокували на пункт пропуску Ізварине. Там я отримав поранення в ногу», - ділиться капітан Максим Ковальський.

За його словами, із професією визначився ще у ранньому дитинстві. Каже, що кожен чоловік за своєю природою захисник, і головне його завдання - боронити свою Батьківщину. Капітан додає, що після служби в АТО зовсім по-іншому почав сприймати весь світ довкола, і найбільше зараз цінує своє життя і родину.

Ігор Квас ділиться спогадами

Порівнювати Другу світову війну із АТО хлопці не беруться, кажуть, що не той розмах, і не той ворог тоді був. Сходяться в одному - герої були тоді і є зараз.

Максим Ковальський отримав поранення в ногу

Такі уроки офіцери й курсанти академії провели у всіх школах Хмельницького. Окрім того, військовослужбовці-прикордонники у цей день навідували і ветеранів Другої світової війни.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую