ye-logo.v1.2

«Зелений» велопробіг у Хмельницькому розпочався пошуком 4-річного хлопчика, який загубився в парку

Суспільство 2562
Учасники стартували з парку Чекмана
Учасники стартували з парку Чекмана. Фото: автора

Десятки велосипедистів знову осідлали своїх залізних коней.

 Сьогодні, 7 травня, у рамках фестивалю екологічного транспорту «EcoDriveFest» любителі крутити педалі проїхались вулицями Хмельницького. Велопробіг "GreenRide" зібрав у парку імені М.Чекмана понад сотню дорослих і маленьких хмельничан. Вони подолали маршрут у 10 кілометрів та фінішували біля кінотеатру імені Т.Шевченка.

Неподалік від місця збору велосипедистів мати загубила 4-річного сина. До пошуків дитини, крім поліцейського велопатруля, долучились і учасники велопробігу. Через кілька хвилин дитина знайшлась.

Як розповідає активіст громадської організації “Критична маса” Сергій Толстіхін, велопробіг "GreenRide" покликаний ще раз підтвердити те, що Хмельницький має бути екологічно чистим містом, а велосипед – екологічний і зручний транспорт. Єдине – поки не створена велоінфраструктура, однак все ще попереду.

Поліцейські стежили за порядком біля велосипедистів

«По відновленій набережній Південного Бугу планується будівництво велодоріжки. Також кілометрова доріжка буде від мікрорайону Гречани до парку Чекмана, - говорить голова правління ГО «Критична Маса» Олег Олексієнко. - Я вже призвичаївся до наших доріг, маю досвід. Однак бачу, багато хто з початківців боїться їздити дорогою і обирає тротуар, що є порушенням правил. Отже питання велодоріжок у місті є досить актуальним. Намагаємось його вирішувати з міською владою, попри обмеження коштів бюджету і бюрократію».

Дитину шукали на велосипедах

Сам же фестиваль «EcoDriveFest» розпочався у 14 годині біля кінотеатру Шевченка. Хмельничани і гості міста можуть сьогодні послухати виступи артистів, завітати на конкурс дитячого малюнку, численні майстер-класи і флешмоб. О 20.30 годині усі охочі зможуть прийти на вечір екологічного кіно.

Усі збирались на "білому"  мосту

Велопробіг зібрав і дітей і дорослих

Зелений елемент одягу мали не всі

Велосипедисти подолали маршрут в 10 км

На думку учасників велопробігу, велосипед - найращий екологічний транспорт

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую