clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Сирно-шоколадна запіканка «Мармурова»

Це не запіканка, це просто сирно-шоколадна бомба.

Це не запіканка, це просто сирно-шоколадна бомба.. Фото: автора

Це не запіканка, це просто шоколадна бомба!

Знайшла її в соціальній групі «Записки шеф-кухаря», за що автору великий респект! Готується з білого й шоколадного тіста, тому й виходить такий гарний «мармуровий» ефект. Ніжна, в міру солодка, з ванільно-шоколадним смаком, за консистенцією дуже нагадує суфле. Маленьким вередунам, які не люблять сир точно сподобатися!


Інгредієнти:
Для білого тіста: 500 г сиру, 6 ст. л. сметани, 4 ст. л. цукру, 2 яйця, 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, півпачки ваніліну.
Для шоколадного тіста: 200 г гіркого шоколаду, 200 г вершкового масла, 5 яєць, 5 ст. л. цукру, 5 ст. л. борошна, півпачки ваніліну.


Приготування:
Для сирного тіста: збити сир зі сметаною, цукром, ваніліном і яйцями в блендері, додати борошно й крохмаль, розмішати до однорідної маси.


Для шоколадного тіста: окремо, в іншій мисочці, розтопити шоколад із маслом на водяній бані й охолодити.

Яйця збити з ваніліном і цукром. Змішати з шоколадом і маслом. До цієї суміші додати борошно й гарненько все перемішати (збивала міксером).
Змастити форму маслом (у мене кругла роз’ємна, діаметром 24 см). Викласти в неї спочатку шоколадну масу.

Зверху, рівно по центру – сирну.

Дерев'яною паличкою зробити візерунки.

Випікати в розігрітій до 180°С духовці від 40 до 60 хвилин.

Охолодити в формі. Подавати з фруктовим топінгом. Декорувати листочками м'яти.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 03.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31