ye-logo.v1.2

Самостійно навколо світу. 10 порад: як придбати авіаквиток за півціни

Туризм 3246
ЩОб насолоджуватися краєвидами з ілюмінатора, не обов
ЩОб насолоджуватися краєвидами з ілюмінатора, не обов'язково витрачати великі кошти. Фото: автора

Раннє бронювання, квитки «туди-назад», лоукости — далеко не всі можливості суттєво зекономити на перельоті.

Досить часто квитки на переліт із однієї країни в іншу — одна з найвитратніших статей бюджету мандрівки. Однак є чимало можливостей зекономити на них, іноді навіть півціни, а то й більше.
Ось деякі поради, які допоможуть придбати дешеві авіаквитки:
1. Купуйте квитки самостійно, а не через туристичну компанію чи іншого посередника, адже за свої послуги вони беруть комісію, та й не обов'язково підшукають для вас найдешевший варіант.
2. Користуйтеся інтернет-ресурсами бронювання квитків, де можна порівняти ціни різних компаній та придбати найвигідніший. Крім того, в онлайн-системах бронювання квитків часто вони коштують дешевше, ніж на сайті компанії. Адже вони напряму співпрацюють з перевізниками і мають від них спеціальні пропозиції.
3. Бронюйте квитки заздалегідь, за кілька місяців. Діє правило: чим раніше купити квиток, тим дешевшим він буде.
4. Купуйте квиток безпосередньо перед вильотом (такий варіант підійде, якщо вам байдуже, куди летіти). З одного боку, якщо усі квитки не розпродані, компанія значно знизить на них ціну, з іншого — існує небезпека, що усі квитки будуть розпродані.
5. Користуйтеся лоукостерами — бюджетними авіакомпаніями, перевізниками, які пропонують найдешевші авіаквитки. Вони не включають у вартість квитка додаткові послуги, які є в інших перевізників (харчування, додатковий багаж, страхування). Вони користуються не такими популярними аеропортами, економлять на розвагах для пасажирів, наприклад, не встановлюють телевізори у салоні. Але, тим не менш, вони дозволять вам здійснити переліт. Серед відомих лоукостерів — AirAsia, Wizzair, Ryanair, easyJet, Transavia, Westjet та інші. Квитки на рейси лоукост-компаній можна шукати, зокрема, на сервісах: lowcostavia.com.ua, skypicker.com.
6. Звертайте увагу на акції, знижки, програми лояльності. Підпишіться на розсилку новин авіакомпаній, якими літали, зареєструйтеся у них на сайтах. Спеціальні пропозиції для постійних клієнтів дозволяють, до прикладу, отримати суттєву знижку або безкоштовний квиток на черговий переліт.
7. Купуйте квитки на вівторок-четвер, адже попит на ці дні значно менший, ніж на вихідні і дотичні до них дні.
8. Купуйте одразу квитки в обидва боки, це може обійтися так само, як квиток лише «туди».
9. Зверніть увагу на рейси з пересадками, вони, як правило, дешевші, ніж прямі. Крім того, вони дозволять побачити вам нову країну чи місто, якщо у вас буде кілька годин, а то й днів, між рейсами.
10. Комбінуйте перельоти із наземним транспортом. Наприклад, із Мінська до Делі є дешеві квитки, а із Києва — немає. Купіть квиток із Мінська, а туди дістаньтеся потягом, автобусом, автостопом чи за допомогою сервісу Бла-бла-кар (коли водії шукають собі попутників, щоб розділити з ними витрати на бензин).

І наостанок пропоную кілька інтернет-ресурсів з бронювання квитків, якими користується досвідчена мандрівниця Марія Солодар:
orbitz.com
expedia.com
ctrip.com
onetwotrip.com
aviasales.ru.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую