ye-logo.v1.2

Обіцянка-цяцянка: як виконують передвиборчі програми нардепи з Хмельниччини

Політика 2621
Далеко не всі обіцянки парламентарів відображені в їхній законотворчості
Далеко не всі обіцянки парламентарів відображені в їхній законотворчості. Фото: zn.ua

Дехто з обранців забув зовсім, що наобіцяв електорату.

Громадянська мережа “Опора” з’ясовувала, як відображені передвиборчі обіцянки парламентарів у їхній законотворчості, проаналізувавши законодавчі ініціативи, які з початку 2016 року зареєстрували народні депутати, обрані у одномандатних округах Хмельницької області.

Найбільше законодавчих ініціатив, які перегукуються з передвиборчою програмою, зареєстрував з початку року в співавторстві з іншими нардепами Сергій Лабазюк – 10, співавтором 3 законопроектів з питань передвиборчої програми став Андрій Шинькович, 2 – Роман Мацола. По одному законопроекту, що відображають їхні передвиборчі обіцянки, ініціювали у співавторстві з іншими парламентарями Віктор Бондар, Олександр Герега та Сергій Мельник. Жодного проекту закону чи постанови, які б відображали передвиборчі тези, не реєстрував у цьому році Володимир Мельниченко.

Народний депутат Віктор Бондар  (ВО № 191), співголова депутатської групи «Партія «Відродження», за чотири місяці цього року став співавтором 11 законопроектів та 3 проектів постанов, одна з яких стала чинною. А законопроект 4472 «про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо спрямування додатково одержаних доходів місцевим бюджетам, а також фінансування окремих соціальних видатків», поданий Віктором Бондарем у співавторстві з дев’ятьма іншими депутатами, стосується передвиборчої програми депутата, зокрема у розділі «Реформа державних органів» нардеп наголошує на необхідності «повернути бюджет місцевим громадам».

Позафракційний народний депутат Олександр Герега (ВО № 192) за чотири місяці цього року став співавтором чотирьох законопроектів, один з яких безпосередньо стосується передвиборчої програми депутата – 3810-1 «про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість та забезпечення соціального захисту сільського населення». Законопроект перегукується з обіцянкою нардепа створювати умови «для розвитку промислових виробництв, сучасних агропідприємств та фермерства» та тезою, що «відродження села має забезпечити гідні умови життя селян».

Сергій Лабазюк (ВО № 182), член депутатської групи «Воля народу», у співавторстві з колегами зареєстрував у 2016 році 13 законопроектів та 2 проекти постанов. У законотворчій діяльності нардепа відображені одразу п’ять пунктів його передвиборчої програми (10 законопроектів): забезпечення гідного соціального захисту учасникам бойових дій в зоні АТО, зокрема безкоштовного якісного лікування (4443 «про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збору на відшкодування коштів на лікування за кордоном учасників АТО» і 4445 «про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо відшкодування коштів на лікування учасників АТО за кордоном»); зниження податкового та контролюючого тиску на малий і середній бізнес (3810 «про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість», 3851 «про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, в тому числі сільгоспвиробників», 3851-1 «про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, в тому числі сільгосптоваровиробників», 4440 «про внесення змін до Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні»); зробити все для децентралізації управління країною та передачі повноважень місцевим громадам (4355  «про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель»); підтримка усіх ініціатив, які спрямовані на боротьбу з корупцією (4454  «про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії корупції на ринку зерна»); забезпечення молоді першим робочим місцем та житлом (4517 «про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підтримки молоді», 4518 «про внесення змін до деяких законодавчих України актів щодо підтримки молоді»).

Сергій Мельник (ВО № 187), член депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», з січня до квітня у співавторстві з іншими парламентарями зареєстрував 9 законопроектів та 4 проекти постанов. Один із законопроектів став чинним актом. Виборчої програми нардепа – пункту про забезпечення децентралізації влади – стосується один законопроект (4386 «про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування плати за надання адміністративних послуг до бюджетів об'єднаних територіальних громад»).

Народний депутат Володимир Мельниченко (ВО № 193), член депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», від початку року став співавтором 6 законопроектів та 1 проекту постанови. Жодна із законодавчих ініціатив парламентаря за період, який аналізуємо, не перегукується із тезами його передвиборчої програми.

Роман Мацола  (ВО № 190), член депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», у січні-квітні став співавтором 12 законопроектів. Передвиборчі обіцянки депутата відображені у 2 проектах законів – 3829 «про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення безкоштовного харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів» (пункт «Піклування про дітей») та 4109 «про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо боротьби з хабарництвом» (пункт «Боротьба з корупцією»).

Андрій Шинькович (ОВ № 189), член депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», з початку року став автором 1 законопроекту, а ще 10 ініціював разом з іншими депутатами. Із передвиборчою програмою нардепа перегукуються 3 проекти законів: 4109 «про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо боротьби з хабарництвом» (пункт програми про відповідальність за корупцію); 4278 «про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (щодо відміни сплати адміністративного збору окремим групам громадян) («зменшення кількості існуючих податків та зборів, а також максимальне спрощення процедури їх сплати»); 4355 «про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» («продовження реформи місцевого самоврядування, значно розширивши права регіонів»).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую