ye-logo.v1.2

Лідери громадських організацій запропонували своє бачення порятунку країни

Політика 1907
Фото: Сергій

29 березня у Києві, в Українському Домі відбулася Громадянська Асамблея України «Дія громадянського суспільства в умовах державної кризи»

Хмельниччину на цьому зібранні представляли Юрій Рєзников, голова громадської ради при Хмельницькій ОДА, член оргкомітету Громадянської Асамблеї України, Галина Панчишена, голова «Асоціації жінок у бізнесі», Галина Аріон, голова «Речниці» (жінки в ЗМІ), журналіст обласної телерадіокомпанії «Поділля-центр».
Третя Громадянська Асамблея України, в якій взяли участь 357 чоловік з різних регіонів, засвідчила бажання громадськості задля подолання кризи діяти спільно із владою, політикумом та бізнесом. Учасники констатували поглиблення та постійність політичної кризи в останні два роки. Громадяни вимушено призвичаїлися до життя в умовах політичних скандалів, нездатності політиків виконати взяті на себе обіцянки, відчуження всіх гілок влади від населення. За словами Алли Тютюнник, президента Херсонського обласного фонду милосердя та здоров’я, зараз важливо допомагати людям виживати в умовах кризи, тому громадські організації, діючи разом із бізнесом та владою, мають створювати мережі самодопомоги, розвивати волонтерство та благодійність.
Учасникам пропонувалося працювати у трьох секціях: дії громадянського суспільства в умовах соціально-економічної кризи, політико-правової та конституційної кризи.
На кожній секції виступали 20-25 представників з регіонів України, але бажаючих виступити було значно більше. Були різні варіанти рішень: від закликів до підняття населення, яке знаходиться на грані, до якихось рішучих дій. Багато казали про сприяння малому бізнесу, посилення відповідальності політиків, створення механізмів відкликання депутатів, які неспроможні виконувати взяті обіцянки, внесення змін до чинного законодавства. Наголошувалось, що створення і функціонування ефективної системи влади можливе лише через реалізацію громадянами установчої влади, тобто через ухвалення нової Конституції України органом установчої влади – Конституційною Асамблеєю.
Свої пропозиції та вимоги учасники Асамблеї виклали в резолюції, яку прийняли голосуванням.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую