ye-logo.v1.2

Арт'колаж-2016: «Забобони» від львівського художника та концерт у мистецькому дворику

Афіша 2375
Фото: надане художнім музеєм

Художній музей вчетверте проведе фестиваль, який поєднує різні види мистецтва

Цьогоріч Хмельницький обласний художній музей святкує 30-річчя. Ювілею присвячені різноманітні цікаві заходи, серед який фестиваль «Арт'колаж», який вже став традиційним для нашого міста.
Цьогоріч головний гість фестивалю — львівський художник Андрій Хір із проектом «Забобони». В його рамках митець презентує живописні полотна, графіку, арт-об'єкти, які народилися в результаті авторської інтерпретації етнографічних праць з української міфології. Спільно з київським арт-центром Павла Гудімова «Я Галерея» наш музей розширив проект Андія Хора, доповнивши його творами з музейної колекції.
«Мабуть, «Забобони» - це родзинка цьогорічного фестивалю. Це дуже цікавий проект, який має прийтися до душі не лише високим естетам, а й масовому глядачу», - каже директор художнього музею Лариса Чернова.
Відкриє фестиваль круглий стіл на тему «Музей і соціум: шляхи взаєморозуміння». Музей заздалегідь підготував однойменну збірку, в яку увійшли статті співробітників різних українських музеїв. Представники цих закладів також мають приїхати у Хмельницький та взяти участь у круглому столі.
«Це досить важлива тема. Музеї часто існували окремо від громади, але зараз цього замало. Потрібно виходити на новий рівень, налагоджувати співпрацю з різними організаціями, віковими категоріями глядачів, - розповідає Лариса Владиславівна. - Ми попросили інші заклади поділитися своїми напрацюваннями у цій сфері».
Крім цього, завплановані й інші заходи: лекція-презентація мистецького проекту «Тіні забутих предків. Виставка», що експонувався в «Мистецькому Арсеналі»; презентація документального фільму «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» та зустріч з його режисером Олегом Чорним; презентація нового альбому інді-поп дуету «Zapaska» з Кам’янця-Подільського, а також різноманітні майстер-класи.
«Особливе зацікавлення у шанувальників мистецтва завжди викликають майстер-класи місцевих майстрів та художників, - розповідає науковий співробітник художнього музею Марія Фролова. – Протягом двох днів можна буде взяти участь у кількох таких заходах, зокрема, покращити свої навички у акварельній техніці разом з Надією Храмовою та Анною Трачук, повчитись виготовленню керамічних свищиків у Романа Албула, створити індивідуальний логотип разом з Мариною Шавиріною-Школяр та розписати театральну маску під керівництвом Лілії Савицької».
До речі, участь у майстер-класі коштує 40 грн, потрібно попередньо записатися за телефоном 067-927-03-88. Участь в інших заходах – 20 грн, квитки у музейній касі.
 

Афіша фестивалю:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую