clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Кабачкова запіканка — елементарно, Ватсон!

Поєднання кабачків і твердого сиру — дуже вдале!

Поєднання кабачків і твердого сиру — дуже вдале! . Фото: автора

Смачна й легка літня запіканочка за досить простим рецептом.

Поєднання кабачків і твердого сиру — дуже вдале! Проте цю страву з кабачків можна приготувати в різних варіаціях: з грибами, домашнім сиром, фаршем, шинкою тощо... Все залежить від вашого настрою. Особисто мені напередодні літа хочеться більш легкої їжі, тому я надаю перевагу класичному варіанту.


Інгредієнти:
900 г кабачка, 200 г твердого сиру (я брала «Королівський» із великими дірками), 4 яйця, 200 г сметани, 0,5 ч. л. соди, 200 г борошна, зелень — кріп, петрушка, зелена цибуля, 0,5 ч. л. солі, суміш перців, 3 зубка часнику, дрібка мускатного горіха.


Приготування:
Кабачок натерти на дрібній тертці (як для моркви) й ретельно відтиснути через марлю, щоб позбутися зайвого соку. Сир дуже дрібно нарізати або натерти на грубій тертці. Зелень подрібнити. Часник вичавити через прес.

Соду перемішати зі сметаною, залишити на 5 хвилин. Додати яйця, сіль, перець, мускатний горіх. Все збити виделкою. Всипати борошно, перемішати.

Потім туди ж викласти сир, кабачок, часник і зелень. Все змішати.

Вилити у форму невеликого діаметра, змащену олією (я встелила її пергаментним папером).

Запікати 40-50 хвилин при температурі 180°С до золотавого кольору.

Трохи охолодити й нарізати порційними шматками.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 04.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31