ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кабачкова запіканка — елементарно, Ватсон!

15 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 12755
Поєднання кабачків і твердого сиру — дуже вдале!
Поєднання кабачків і твердого сиру — дуже вдале! Фото: автора

Смачна й легка літня запіканочка за досить простим рецептом.

Поєднання кабачків і твердого сиру — дуже вдале! Проте цю страву з кабачків можна приготувати в різних варіаціях: з грибами, домашнім сиром, фаршем, шинкою тощо... Все залежить від вашого настрою. Особисто мені напередодні літа хочеться більш легкої їжі, тому я надаю перевагу класичному варіанту.


Інгредієнти:
900 г кабачка, 200 г твердого сиру (я брала «Королівський» із великими дірками), 4 яйця, 200 г сметани, 0,5 ч. л. соди, 200 г борошна, зелень — кріп, петрушка, зелена цибуля, 0,5 ч. л. солі, суміш перців, 3 зубка часнику, дрібка мускатного горіха.


Приготування:
Кабачок натерти на дрібній тертці (як для моркви) й ретельно відтиснути через марлю, щоб позбутися зайвого соку. Сир дуже дрібно нарізати або натерти на грубій тертці. Зелень подрібнити. Часник вичавити через прес.

Соду перемішати зі сметаною, залишити на 5 хвилин. Додати яйця, сіль, перець, мускатний горіх. Все збити виделкою. Всипати борошно, перемішати.

Потім туди ж викласти сир, кабачок, часник і зелень. Все змішати.

Вилити у форму невеликого діаметра, змащену олією (я встелила її пергаментним папером).

Запікати 40-50 хвилин при температурі 180°С до золотавого кольору.

Трохи охолодити й нарізати порційними шматками.


 

овочеві страви, овочі, кабачки, запіканка, кабачкова запіканка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую