ye-logo.v1.2

До Хмельницького з презентацією нової книги приїде літератор Іздрик

Афіша 1969
Іздрик презентує хмельничанам нову книгу
Іздрик презентує хмельничанам нову книгу. Фото: typical.if.ua

Також свою поетичну збірку «Глибина різкості» презентує Ірина Цілик.

 Український поет Юрій Іздрик приїде до Хмельницького із презентацією-дискусією. Зустріч із автором відбудеться у рамках всеукраїнського туру на підтримку нових книжок «Summa» (у співавторстві з Євгенією Нестерович) і поетичної збірки Ірини Цілик «Глибина різкості».

Упродовж квітня-червня Юрій Іздрик та Ірина Цілик відвідають 25 міст. Хмельницький стане 10 містом, де автори представлять свої книжки. Нова книга прозою «Summa» – це записи реальних розмов-роздумів про життя Юрія Іздрика та журналістки Євгенії Нестерович, розшифровані та скомпоновані у збірку. Книгу створювали 2 роки.

Втілення задуму «Summa» почалося під час перебування Юрія та Євгенії на резиденції Meridian Czernowitz у Чернівцях. Автори три тижні мешкали в буковинському місті й говорили про любов, секс, расовий поділ тощо, дефініції яких увійшли в книгу, як своєрідні глоси.

«Коли ти бачиш розуміння співрозмовника, більш того, коли він ставить тобі правильні запитання – він резонує з тобою у світовідчутті і способах вербалізації – з’являються нові цікаві думки і можливість додумати недодумані раніше. Це мав би бути довідником для істот, які випадково потрапили на цю планету і не знають, що тут відбувається і як потрібно поводитися. У ньому, крім наших розшифрованих бесід – «інтерв’ю-ріки» – є ще дефініції у стилістиці енциклопедичних гасел, де коротко, стисло і зрозуміло пояснено базові речі, які потрібно знати», – розповідає Юрій Іздрик про нову книгу.

Українська письменниця Ірини Цілик презентує поетичну збірку "Глибина різкості". До неї увійшли вірші останніх років. «Про сімейні скелети в шафі і скелетики висушених квітів у старих книжках; про війну і мир, мир і війну; про неспроможність жити тут-і-тепер і ще більшу неспроможність тут-і-тепер не жити…» - говорить авторка про власну збірку.

Усіх поціновувачів української сучасної літератури запрошують 18 травня, у середу, на презентацію-дискурс Юрія Іздрика та Ірини Цілик о 19.00 годині, за адресою вул. Подільська 93.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую