ye-logo.v1.2

У правоохоронців є дві версії того, що сталося на могилі Героя Небесної Сотні в Шепетівці

Кримінал 2431
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом наруги над могилою Героя Небесної Сотні Миколи Дзявульського
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом наруги над могилою Героя Небесної Сотні Миколи Дзявульського. Фото: прес-служба ВО Свобода

Вандалізм чи погодні умови пошкодили могилу Миколі Дзявульському – з’ясують призначені експертизи.

Вчора, 15 травня, на Шепетівському міському кладовищі на могилі Героя Небесної Сотні Миколи Дзявульського було було зруйновано частину огорожі, розбито вазони під флагштоками. Про це повідомили в прес-службі обласного осередку ВО «Свобода». А тому не дивно, що на місце події виїхала слідчо-оперативна група місцевої поліції.

«Поки що важко сказати, чи це акт вандалізму, чи щось інше, - каже керівник прес-служби обласного управління Національної поліції Інна Глега. – Дві вази, які лежали біля могили, були перевернуті в одному напрямку. Тому, можливо, їх перекинуло вітром. Однак так чи це, встановлять слідчі, які вже призначили ряд експертиз, які й мають дати відповідь на запитання, яке нині хвилює багатьох».

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом наруги над могилою. Саме в рамках цього провадження і призначені експертизи. Якщо з’ясується, що пошкодження сталися не через погодні умови, а через вандалів, тоді винуватцям загрожуватиме до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, Микола Дзявульский загинув 20 лютого 2014 року в Києві на вулиці Інституській від кулі снайпера. 56-річний шепетівчанин був громадським активістом, вчителем географії та біології, помічник-консультантом народного депутата України від ВО «Свобода» Ігоря Сабія.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую