ye-logo.v1.2

На Хмельниччині відбувся дитячий фестиваль мистецтв «Поділля-Розмай»

Культура 2582
Переможець у номінації «Циркове мистецтво» - зразковий цирковий колектив «Молодість» (м. Болград)
Переможець у номінації «Циркове мистецтво» - зразковий цирковий колектив «Молодість» (м. Болград). Фото: автора

Більшість нагород вибороли діти з міста Болграда Одеської області.

На Всеукраїнський фестиваль мистецтв «Поділля-Розмай», який відбувся у Хмельницькому з 14 по 16 травня, приїхали близько 150 дітей віком від 6 до 17 років з Одеської, Херсонської, Тернопільської, Хмельницької областей та Києва.

У фестивалі взяли участь вихованці шкіл-інтернатів з Хмельницької області: Ізяслава, Голенищева, Нової Ушиці. У різноманітних номінаціях: маленькі артисти змагалися у майстерності. Професійне журі оцінювало виступи учасників за віковими категоріями: молодша – від 6 до 9, середня – 10-14, старша – 14-17 років.

Володарем Гран-прі став Микола Загродський, вихованець школи мистецтв №1 з міста Херсон, котрий до того ж отримав приз глядацьких симпатій «За артистизм». У номінаціїї «Вокал» перші місця посіли у різних вікових категоріях Єлизавета Недельчева (м. Болград, Одеська область), Ілона Задвірна (Тернопільська область), Яна Данілова (м. Ізяслав), Альбіна Кулінська (м. Болград); у номінації «Хореографія» - Єва Левчинська (м. Хмельницький), зразковий ансамбль народного танцю «Усмішка сонця» (м. Київ); у номінації «Циркове мистецтво» - зразковий цирковий колектив «Молодість» (м. Болград); у номінації «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво» - Яна Дериконь, Ольга Жук (м. Хмельницький), Аліна Русінова (м. Болград); у номінації «Художнє слово» - Олена Бакума (с. Петрівка, Одеська область); у номінації «Театральне мистецтво» - зразковий театральний гурток «Пегас» (м. Болград).

Володарем Гран-прі став Микола Загродський

В останній день фестивалю переможцям конкурсу довірили почесну місію запустити на повітряних кульках у небо вимпел «Мир Україні!». У гала-концерті взяли участь переможці конкурсної програми, кращі колективи, а також запрошені гості: соліст Національної опери імені Тараса Шевченка Іван Березовський, солістка обласної філармонії, заслужена артистка України Фатіма Чергіндзія, переможець дитячої «Нової хвилі-2011» Андранік Алексанян, вихованці Хмельницької школи мистецтв Сашко Дасюк та Аня Мельник.

Гості фестивалю завдяки фонду мали можливість побувати в історично-культурному заповіднику «Межибіж», відвідали виставу «Сни про Венецію» у театрі ляльок «Дивень», єдиний в Україні музей-студію фотомистецтва, розважалися в аквапарку «7 океан». Жоден учасник фестивалю не поїхав без нагород, дипломів, подарунків та солодощів. А головне – діти мали можливість потоваришувати зі своїми ровесниками та обмінятися враженнями та досвідом.

Всеукраїнський благодійний дитячий фонд «Щедрику-Ведрику» протягом 15 років опікується дітьми, чиї долі не завжди складаються щасливо. Щоб дати їм шанс розповісти про свій талант світові, не загубити цього дару, фонд щороку проводить фестивалі дитячої творчості дітей-сиріт, вихованців шкіл-інтернатів, дітей з багатодітних сімей.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую