ye-logo.v1.2

До Дня Південного Бугу хмельничани обговорять проблеми річки і прибиратимуть береги

Суспільство 3501
Хмельничан запрошують поприбирати біля річки
Хмельничан запрошують поприбирати біля річки. Фото: з архіву

Цьогоріч свято припадає на 21 травня.

 З 2009 року щорічно у третю суботу травня відзначається День Південного Бугу. Як зауважили в міській раді, таке свято має на меті привернути увагу громадськості до першочергових завдань з підтримання річки у належному стані та наголосити на значенні річок у житті суспільства.

У Хмельницькому щороку організовуються заходи, присвячені Дню Південного Бугу. Цьогоріч 19 травня відбудеться засідання за круглим столом на тему: «Проблемні питання використання водних ресурсів в басейні річки Південний Буг та шляхи їх вирішення». Початок об 11.00 в приміщенні Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва (вул. Соборна, 33).

Також усіх небайдкжих запрошують взяти участь у прибиранні берегів річки Південний Буг в межах міста Хмельницького, яке відбудеться о 10.00 годині 20 травня. Більш детальну інформацію можна отримати за номером телефону: 65-65-90.

Довідково. Перші спогади про Південний Буг, пов’язані з іменем давньогрецького історика Геродота, який описав річку в V столітті до нашої ери. Древні греки називали її «Гіпаніс», наші предки (древні слов’яни) – «Бог».
Південний Буг - єдина велика річка України, водозбір якої повністю розміщений в межах нашої держави і протікає територією семи областей: Хмельницької, Вінницької, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської.

Бере свій початок Південний Буг на Хмельниччині біля мальовничого села Холодець Волочиського району. Довжина Південного Бугу – 806 км, площа водозбору - 63,7 тис. квадратних кілометрів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую