ye-logo.v1.2

Арбітражний трибунал у справі Ощадбанку проти Російської Федерації сформовано На правах реклами

Економіка 1791

Ощадбанк отримав повідомлення Постійної палати арбітражного суду про те, що арбітражний трибунал у справі Ощадбанку проти Російської Федерації сформовано.

Арбітрами виступають: Суддя Чарльз Н. Брауер, призначений Ощадбанком, пан Уго Перескано Діаз, призначений спеціальним визначеним Арбітражним судом компетентним органом через відсутність з боку Російської Федерації дій щодо призначення судді у встановлені строки, та пан Девід А.Р. Вільямс (Королівський Радник), призначений за згодою двох співарбітрів.

«Це наступний дуже важливий етап. Ощадбанк має намір активно та без зволікань підтримувати свої вимоги, щоб домогтися справедливості та здійснення правосуддя за незаконне знищення своїх інвестицій у Криму, а також інформуватиме про перебіг справи протягом її розгляду. Банк буде використовувати всі способи захисту, доступні йому відповідно до національного та міжнародного права», – наголосив голова правління Андрій Пишний.

Нагадаємо, що перший крок у цьому напрямку Ощадбанк зробив у липні 2015 року, направивши офіційне письмове повідомлення до уповноважених представників Російської Федерації щодо претензій, які випливають із незаконного поводження з інвестиціями, що належать Ощадбанку в Криму, в порушення численних положень Угоди між Урядом Російської Федерації і Кабінетом Міністрів України щодо заохочення та взаємного захисту інвестицій від 27 листопада 1998 року, а також міжнародного права, про що раніше заявляв голова правління Ощадбанку Андрій Пишний. Другим кроком було подання в січні 2016 року повідомлення про арбітражний розгляд проти Російської Федерації згідно з Арбітражним регламентом Комісії Організації Об'єднаних Націй з права міжнародної торгівлі 1976 року.

Банк діє як інвестор і як юридична особа приватного права з метою економічного захисту та відновлення своїх втрачених у Криму інвестицій.

Довідково: Ощадбанк є одним із найбільших українських банків, який станом на березень 2014 року мав найбільшу банківську мережу на півострові Крим.

Прес-служба Ощадбанку
Ліц. НБУ № 148 від 05.10.2011 р.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую