ye-logo.v1.2

Рівень безробіття на Хмельниччини суттєво знизився

Суспільство 1957
За направленням центрів зайнятості отримали роботу 7,8 тис. осіб, з них 6,1 тис. осіб зареєстрованих безробітних
За направленням центрів зайнятості отримали роботу 7,8 тис. осіб, з них 6,1 тис. осіб зареєстрованих безробітних. Фото: rbc.ua

Принаймні, якщо проаналізувати офіційну статистику за останні місяці цього року.

Станом на 1 травня кількість зареєстрованих безробітних становила 15,1 тисяч осіб, в тому числі 102 особи з числа внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Такі дані наводять у відділі статистики та прогнозування Хмельницького обласного центру зайнятості.

Якщо ж взяти до уваги цифри станом на 1 березня, коли кількість зареєстрованих безробітних на Хмельниччині становила 18,7 тисячі осіб, то рівень безробіття суттєво знизився – на 3,6 тисячі.

Серед безробітних понад 53,2% складали жінки, 36,3% – молодь віком до 35 років, майже кожен третій належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 48,9% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 12,4 тисячі подолян.

У січні-квітні цього року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 9 тисяч вакансій для укомплектування службою зайнятості. Станом на 1 травня 2016 року актуальними були 806 вакансій, на одну вакансію претендувало 19 безробітних. Середній розмір оплати праці становив 1899 гривень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую