ye-logo.v1.2

Африканська чума на Дунаєвеччині: в людей мають вилучити ще 151 свиню

Суспільство 2766
Карантинні пости на Дунаєвеччині діятимуть ще мінімум 40 днів
Карантинні пости на Дунаєвеччині діятимуть ще мінімум 40 днів. Фото: dun.at.ua

У зоні спалаху небезпечного для свиней вірусу розпочався карантин.

Правоохоронці, рятувальники, ветеринари продовжують цілодобово нести службу на пунктах пропуску навколо села Гірчична Дунаєвецького району, де нещодавно зафіксували спалах африканської чуми свиней. Працюватимуть там щонайменше ще 40 днів, якщо знову не зафіксують вірус.

«Зараз проводимо нагляд за поголів’ям у зоні захисту, - каже виконуючий обов’язки начальника Держпродспоживслужби в Дунаєвецькому районі Валентин Дмітрієв. – Вже найближчим часом будемо проводити забій цього поголів’я в зоні захисту». Вилучити та забити мають 151 свиню. Всі вони нині перебувають у приватних господарствах мешканців трьох сіл. Утім, як каже Валентин Андрійович, цю худобу в людей має викупити за ринковими цінами визначене м’ясопереробне підприємство. «Просто є ризик, що ця худоба може захворіти, - пояснює Валентин Дмитрієв. – Поки що ж можу констатувати, що нового спалаху африканської чуми не було. Вірус підтвердився лише в чотирьох свиней, про загибель яких стало відомо 10 травня» .

У самому ж осередку спалаху африканської чуми – в селі Гірчична, вилучили, умертвили та спалили 46 свиней. Дунаєвецька влада найближчим часом планує виплатити людям грошову компенсацію та втрату худоби.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую