ye-logo.v1.2

Хмельничанами, які ухиляються від виконання військового обов'язку, займеться прокуратура

Суспільство 6014
Військовий комісар Віктор Тамбовець розповів про проблеми призову
Військовий комісар Віктор Тамбовець розповів про проблеми призову. Фото: автора

Про це повідомив військовий комісар полковник Віктор Тамбовець під час зустрічі із громадськістю.

 На Хмельниччині строковій службі підлягає 4828 осіб, з них, станом на сьогодні, не з'явилася у військкомат більша частина - 2731. За словами військового комісара Хмельницького об'єднаного міського військового комісаріату полковника Віктора Тамбовця, у місті є 20 хлопців, які пройшли всі медичні комісії, отримали бойову повістку, але просто не з'явилися. Тому військкомат передав усі їхні матеріали у прокуратуру.

“Такої масової неявки ще не було. Батьки думають, що їхніх дітей відразу відправлять на Схід. Законом заборонено військовослужбовців строкової служби відправляти в зону антитерористичної операції. Зараз вирішується питання щодо 7-ї хвилі мобілізації. Ставка поставлена на перехід на контрактну службу, тому військові, які служать в частинах забезпечення арсеналів, баз, складів за контрактом, направлять у бойові частини. Їхні місця треба забезпечити строковиками”, - розповідає військовий комісар.

За його словами, минулого року в Україні на контракт пішло 16 тисяч чоловіків, за 4 місяці 2016 — вже більше 25 тисяч. В Хмельницькому за перший квартал цього року контракт підписало 159 осіб, за другий, який ще не закінчився, вже є 125 осіб. Комісар каже, що й цього замало. Половина строковиків служитимуть у Збройних милах України, інша половина — у Національній гвардії або Державній прикордонній службі.

“На контрактну службу можуть іти хлопці з 18 років, а на строкову ми призиваємо лише з 20, - пояснює полковник Тамбовець. - Виходить так, що 18-річного хлопця, після 2-х місяців спеціальних навчань можуть відправити на Схід, а 20-річний служитиме рік чи півтора у військовій частині”.

Нарікає комісар і на те, що підприємства відмовляються подавати списки хлопців-призовників. Окрім того, коли у минулому році відбувався набір хлопців та дівчат до патрульної поліції, ніяких даних про них не взяли із військкомату. Віктор Тамбовець обурюється, каже, що для нього це стало шоком, адже колись без запиту в військкомат у міліцію не брали. Але нова реформа поліції не передбачає таких дій.

“Військкомат просто проігнорували. А серед тих, хто захотів стати поліцейським, це більше 4 тисяч здорових дівчат та хлопців, багато юнаків призовного віку. Із тих, хто зараз в патрульній поліції, як мінімум половина -систематично не з'являлися у військкомат і ухилися від призову”, - каже військовий комісар.

Коментарі:

Антон 20.05.2016 22:18

Може він прокидається під гімн СССР? Щоб захищати права громадян та громадський порядок, на мою думку, не треба проходити службу в армії. І так як шановний Віктор знає про те, що Україна йде в напрямку серйозних військових реформ, він має розуміти, що думка військомата не буде надалі враховуватись в багатьох сферах, де вона раніше була необхідна.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую