ye-logo.v1.2

Понад 200 артистів класикою запалювали публіку на пляжі у Хмельницькому

Культура 3249

У місті відзначили День Європи.

 Грандіозне класичне open-air show вчора, 21 травня, показали на міському пляжі. На великій сцені одночасно працювали 210 артистів. Симфонічний оркестр, балет, чотири хори та солісти разом виконали відомі класичні музичні композиції. Родзинкою концерту став відомий твір Карла Орфа - «Carmina Burana».

«Комусь розказати, то не повірять, що така подія була у Хмельницькому, - говорить голова обласного товариства Спілки поляків України Франц Міцінський. - Така подія могла бути у Львові чи десь у Європі, але не в Хмельницькому. Але там немає такої річки, як у нас».

Публіка на концерт зібралась дуже різноманітна. Багато було дітей, молоді і людей старшого віку, прийшла на концерт і місцева влада. Ті кому, не вистачило місць на стільчиках під сценою, сідали просто на газон. Дехто подбав про це завчасно і взяв із собою невеличкі коврики.

Діство на сцені супроводжував симфонічний оркестр

«Я періодично слухаю Карла Орфа на комп’ютері, але давно хотів його почути саме у такому форматі виконання. Навіть не очікував, що це буде настільки круто. Сподіваюсь, що в місті таким чином і надалі святкуватимуть подібні свята», - розповідає хмельничанин Андрій Ящишен.

Під класику на сцені танцював балет ансамблю "Козаки Поділля"

Під час концерту учасники ГО Мистецька сотня "Гайдамаки" збирали кошти на лікування онкохворого Артема Харченка. На своїй сторінці у Фейсбук вони написали, що, волонтери зібрали благодійні кошти в сумі 1529 гривень на лікування юного артиста-волонтера. Завершився концерт гімном Євросоюзу - «Одою до радості» Бетховена і кількахвилинними оплесками вдячної публіки.

Ті, кому не вистачило стільчиків, розмістились просто на газоні під сценою

У концерті взяло участь чотири хори, учасникки яких різного віку

Завершився концерт кількахвилинними оплесками стоячи та ...

.... мальовничим заходом сонця

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую