ye-logo.v1.2

Громада Хмельницького вже сплатила більше, ніж півмільярда гривень податків та зборів

Економіка 1770
Валерій Коновальчук, головний податківець міста, вважає, що перевиконання планових показників свідчить про соціальну відповідальність громади Хмельницького
Валерій Коновальчук, головний податківець міста, вважає, що перевиконання планових показників свідчить про соціальну відповідальність громади Хмельницького. Фото: прес-служби ДПІ в Хмельницькому

За чотири місяці цього року до бюджетів усіх рівнів від платників податків обласного центру надійшло 557,4 мільйона гривень.

При цьому, як повідомили в Державній податковій інспекції Хмельницького, держ бюджет отримав 243,9 мільйона гривень, що порівняно з аналогічним періодом минулого року в приведених умовах більше на 54,8 мільйона гривень, або 29 відсотків.

Показово, що у розрізі окремих податків в порівнянні з відповідним періодом 2015 року надходження до держбюджету зросли з податку на доходи фізичних осіб на 23,1 відсоткв, або на 12,9 мільйона гривень, з податку на додану вартість на 31,8 відсотка, або на 24,8 мільйона гривень. До місцевого бюджету мобілізовано 313,6 мільйона гривень, що становить більше половини усіх надходжень.

Основна складова доходів місцевої скарбниці – податок на доходи фізичних осіб, надходження від якого склали 57,7 відсотка. Вагомий внесок у наповнення казни зробили приватні підприємці міста, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Так, за січень-квітень ними сплачено 46,7 мільйона гривень єдиного податку, що на 12,4 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. З доходів хмельничан до державного бюджету надійшло 24,4 мільйона гривень військового збору, при завданні 19,9 мільйона гривень, таким чином виконання доведеного завдання становить 123 відсотки.

«Зростання податкових надходжень, передусім таких бюджетоформуючих платежів як податок на доходи фізичних осіб, податок на додану вартість, а також військового збору свідчить про оптимізацію податкової політики у нинішніх економічних умовах, - вважає начальник ДПІ у місті Хмельницькому Валерій Коновальчук. - Завдяки сумлінню та соціальній відповідальності підприємницької громади нашого обласного центру бюджети усіх рівнів отримали заплановані надходження з додатковими відсотками. Саме на фінансової самодостатності базуються такі економіко-соціальні складові як розвиток інфрастукрури, створення робочих місць, зростання обсягів заробітної плати».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую