ye-logo.v1.2

У Хмельницькому вшанували Героїв кількох поколінь

Суспільство 2079
День Героїв відзначили патріотичним концертом
День Героїв відзначили патріотичним концертом. Фото: автора

День Героїв відзначили хвилиною мовчання і концертом.

 У Хмельницькому сьогодні, 23 травня, вперше з урочистими заходами відзначили День Героїв. Біля кінотеатру імені Шевченка з нагоди свята влаштували патріотично – мистецьку акцію «Герої не вмирають!». Сцену прикрасили портретами українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу і незалежність України.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої світової війни, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА та часів відродження української державності, загиблих героїв Небесної Сотні, борців за територіальну цілісність і незалежність України - вояків АТО.

«На жаль, маємо сьогодні бойові дії на Сході нашої держави, де з’являються все нові Герої, які кладуть найдорожче – своє життя - за свободу країни. Захід неймовірно важливий, маємо розуміти, що хоч і над нами мирне небо, є люди, які в цю хвилину боронять мир дорогою ціною», - говорить начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.

Творчі роботи учнів художньої школи "Безсмертні Герої"

За його словами, День Героїв відзначають в Хмельницькому вперше, але він стане традиційним святом, на якому вшановуватимуть видатних українців усіх віків.

«Діти – це наше майбутнє, і вони мають знати історію України. Тому що деякі наші сусіди вміють історію переписувати. Тому такий захід потрібен для патріотичного виховання не лише дітей, а й дорослих. Я впевнений, що десь 90 відсотків мешканців Хмельницького далекі від цього», - вважає пенсіонер Анатолій Миколайчук.

Сцену прикрасили портретамами Героїв

Хмельничани мали змогу побачити виставку фотографій із зони АТО, презентацію книг про українських Героїв АТО і Небесну Сотню та малюнки учнів художньої школи. А в патріотичному концерті взяли участь муніципальний естрадно – духовий оркестр, академічний муніципальний камерний хор, Віктор Шайда, студент Хмельницького музичного училища ім. В. Заремби Сергій Гуменний, а також творчі колективи та виконавці закладів культури міста.

Бібліотека представила книги про Героїв

Діти малювали війну і мир

Десятки людей приєдналися до урочистостей

Хмельничанам показили світлини з АТО

Героїв вшанували хвилиною мовчання

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую