ye-logo.v1.2

Нардеп: Влада має зайнятися системними реформами, ліквідацією схем розкрадання бюджету і створенням умов для розвитку вітчизняного бізнесу На правах реклами

Політика 1705
Сергій Лабазюк, народний депутат України
Сергій Лабазюк, народний депутат України. Фото: Прес-служба Сергія Лабазюка

З України зробили державу-наркомана, яка не може вже без кредитів МВФ. Таку думку, під час ефіру на одному з телеканалів, висловив народний депутат Сергій Лабазюк.

За словами Сергія Лабазюка, за останні 25 років Україна отримала мільярди доларів у вигляді кредитів, грантів від міжнародних організацій та урядів різних країн. Але проблема в тому, що системних реформ, які б створили ефективну економіку і державу як не було, так, на жаль, досі немає. Україна, швидше за все, отримає черговий кредит від МВФ у цьому році, однак від цих грошей простим громадянам легше не стане, вважає нардеп.

«З країни зробили державу-наркомана, яка не може вже без кредитів МВФ. Але що за це вимагають? Замість того, щоб рекомендувати, як лікувати наші хвороби, нам пропонують вирізати нирку і продати, оскільки без неї можна жити. Такі рекомендації не несуть позитивного характеру для нашої держави. Не пам’ятаю жодного прикладу, коли би ці кредити витрачалися на реформи і модернізацію економіки. Здебільшого, це гроші на «проїдання», – наголосив Сергій Лабазюк.

Як зазначив нардеп, приплив «легких» грошей позбавляє будь-яку владу бажання робити зміни в країні. Тому потрібно «розрубати гордіїв вузол залежності» від міжнародних кредитів, зайнятися системними реформами, ліквідацією схем розкрадання грошей з бюджету, створенням умов для розвитку вітчизняного бізнесу і розбудовою країни.

«Треба зрозуміти нарешті, що маємо більше заробляти і менше витрачати, якщо хочемо мати майбутнє в своїй країні», – додав політик.

Нагадаємо, місія МВФ згорнула свою роботу в Києві минулого тижня, а для продовження фінансування вимагає ухвалення десятка чергових законів. Однією з ключових умов продовження співпраці з Фондом було приведення цін на газ для українського населеннявідповідно до ринкового рівня. Міжнародний валютний фонд має намір надати Україні $1,7 млрд у рамках третього траншу кредиту за програмою розширеного фінансування (EFF). 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую