ye-logo.v1.2

Дитячо-юнацькі спортивні школи фінансуватимуть місцеві бюджети

Суспільство 1761
Ігор Гоцул говорив із журналістами про реальний стан спорту в Україні.
Ігор Гоцул говорив із журналістами про реальний стан спорту в Україні.. Фото: автора

Такі зміни відбудуться через децентралізацю.

Наскрізь радянським назвав спортивне законодавство заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул сьогодні, 24 травня, у Хмельницькому, під час зустрічі із журналістами. За його словами радянська система була ефективна в тих умовах і в той час. Якщо зараз не змінювати існуючі закони, то український спорт дуже швидко помре.
«Є проблема із збереженням і примноженням системи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, - додає Ігор Євгенович. - Це зараз дуже болюче питання бо змінилась система фінансування. Кілька років тому було ухвалене рішення про те, що частина шкіл, які фінансувалися з фонду соціально страхування переходять на фінансування з місцевого бюджету. Йде формування територіальних громад. Внаслідок децентралізації місцеві бюджети збільшилися щонайменше на 40%, деякі і більше. За логікою бюджетного процесу, витрати на утримання дитячо-юнацьких шкіл мають нести місцеві громади».
За його словами, саме у цих спортивних школах навчаються діти цієї громади, з її бюджету вони і мають фінансуватись. Заступник міністра закликає разом сформувати пріоритети і допомогти керівникам, місцевим депутатам зрозуміти важливість розвитку спорту.
«Якщо говорити про футбол дитячий і юнацький, - продовжує заступник міністра, - який є одним з найдоступніших і наймасовіших видів спорту, то він має всіляко розвиватися. Міністерство сприятиме цьому. Професійний футбольні клуби мають фінансуватись не з бюджету, а з бізнес структурами».
Ігор Гоцул каже, що із керівниками області обговорив необхідність реконструкції хмельницького стадіону і домовся про співпрацю у вирішенні цього питання. 

Заступник міністра поспілувався із спортивними лідерами

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую